Gündem

Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin 6 kişi adliyede

Beykoz'da eski milli futbolcu Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırı nedeniyle gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Loading...

Abone Ol

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Akın'ın ayağından yaralandığı olaya ilişkin soruşturmayı sürdürüyor. 

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, olayda motosikleti kullandığı iddia edilen O.M., silahla ateş ettiği öne sürülen O.D. ve M.A ile İ.T, Y.G. ve M.A. yer alıyor. 

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Beykoz Adliyesi'ne gönderildi.

NE OLDU?

Serhat Akın, Beykoz'da Cuma günü katıldığı bir programın çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Olay, Kavacık Mahallesi'nde, yapılan bir spor programının ardından gerçekleşti. Eski futbolcu Serhat Akın'a, 2 sol ve 1 sağ ayak olmak üzere toplam 3 mermi isabet etti.

Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Akın, Ataşehir'deki özel bir hastanede ameliyat edildi ve genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Serhat Akın'ı hedef alan saldırganlarla ilgili olarak bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Yapılan araştırmalarda, saldırganı olay yerine getiren bir aracın tespit edildiği ve bu aracı kullanan kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saldırganın kaçtığı motosiklet de belirlendi.

Eski milli futbolcunun durumu ciddiyetini korurken, sol ayağının parçalı kırık nedeniyle alçıya alındığı ifade edildi.

Saldırının talimatının Gürcistan'da yaşayan H.Ş. tarafından verildiği, saldırının ise 250 bin lira karşılığında gerçekleştirildiği iddia ediliyor. H.Ş.'nin kasten öldürme de dahil olmak üzere 10'dan fazla suç kaydının bulunduğu öğrenildi.