Gündem

Seçimin özeti: Güçlü Türkiye

Abone Ol

İbrahim Seçkin Talaş/Analiz Haber

15 Temmuz hain darbe girişimiyle Yenikapı’da başlayan milli ruh, AK Parti Ve MHP’nin 17 Nisan’da erken seçim kararı almasıyla Cumhur İttifakı adı altında milletin karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı milletten tam not alırken Türkiye, 25 Haziran’a yeni sistemle gözünü açtı. 2018 seçimlerinde yüzde 53’le milletin teveccühünü kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olurken Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu yıkım ittifakı ve kirli yapılara rağmen elde etti. Milletin katılımının rekor seviyelere ulaştığı seçim 2018’de, Batılı güç odaklarına gözdağı verilirken kendi seçimlerinde bile ülke nüfusunun yarısını sandığa getiremeyen Avrupa’ya demokrasinin ne denli kıymetli bir sistem olduğunu hatırlattı.

MİLLETTEN YANA SAF TUTTU

İktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerin ardından girdiği her seçimden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletinin hizmetinde, savunma, sağlık, ulaşım, ekonomi ve dış politikada ülkesini daima ileriye götüren bir anlayışla çalıştı. Değişim sloganıyla yola çıkanlar, Erdoğan ve Cumhur İttifakının birlik ve beraberlikten yana olan söylemlerine, icraatlarına, terörle mücadelede karalı duruşuna takılırken seçim meydanlarına ‘sarayı yıkacağım, yatırımları durduracağım’ söylemlerinin ne denli yanlış bir söylem olduğunu kanıtladı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KORKU SARDI

PKK terör örgütü ve sevicileri, 24 Haziran seçimlerine kirli yapıların pohpohladığı, birtakım küçük hesaplarla seçim güvenliği konusunda zaafların bulunduğunu iddia etse de seçimler gayet düzgün bir şekilde gerçekleşti. Öyle ki zaafların yaşanabileceğine dikkati çekilen Güneydoğu’da insanlar oylarını hür iradeleriyle kullandılar. Seçim meydanlarında terör örgütü PKK’nın Suriye’deki boşluktan yararlanıp topraklaşma sürecine tek bir laf etmeyen yıkım ittifakı aksine cezaevinde terör örgütüne yakınlığından dolayı tutuklu bulunan Demirtaş’ı ziyaret ederek, basın toplantılarında ‘biz gitmeden o çıkar inşallah’ diyerek safını belli etmişti. FETÖ, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında dururken tutuklu FETÖ mensuplarının Sincan Cezaevinde yakınlarına terör partisi HDP’ye oy vermeleri telkininde bulunduğu ortaya çıktı.

YOĞUN KATILIM, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Seçim 2018’de 59 milyon seçmen oy kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64 ilde birinci çıkarken Muharrem İnce, sadece 8 ilde önde yer aldı. 30 büyükşehrin 23’ü iradesini Erdoğan’dan yana kullanması dikkati çekti. Emperyalistlerin oyunlarının tek tek bozulacağının sinyali dış basında Erdoğan aleyhine çıkan yanlı haberlerden anlaşıldı. Resmi sonuçların 29 Haziran’da YSK tarafından açıklanmasının ardından Türkiye, yeni bir solukla yeni sistemin ilk kabinesini oluşturacak. Sayısı 26 olan bakanlıklar 16’ya düşecek. Yeni danışmanlık ofislerinin kurulacağı Külliyede Türkiye Cumhuriyeti tek elden yönetilecek. Vesayet güçlerinin, cuntacı zihniyetin, ekonomi üzerinden ülkenin meşru hükümetine saldıranların yeni sistemle beraber tarihin derinliklerine gömülmesi bekleniyor.

Yol haritası belli

Kırgınlıkların bir kenara bırakılıp 2023 hedeflerine tek tek ulaşılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaptı. Burada birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin hemen ardından meydanlarda verilen sözler için çalışmalara başlanacağını belirterek, Türkiye’yi ekonomisiyle beraber dünyanın en iyi 10 ekonomisi yapmak için durmayacaklarını yineledi.