Güncel

Rüştü Reçber’in corona virüs testi pozitif çıktı! Rüştü Reçber kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Abone Ol

Eski milli kalecilerden Rüştü Reçber’in corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hastaneye kaldırılması haberi eşi Işıl Reçber tarafından Instagram hesabından duyuruldu. Haberin ardından futbol kariyeri ve biyografisi hakkında detaylı bilgiler araştırılmaya başlandı. Yıllarca Fenerbahçe’de oynayan ünlü futbol adamı, bir dönem Barcelona’da da forma giymişti. Hastaneye yatırılmasının ardından Barcelona’dan da ‘geçmiş olsun’ mesajı geldi. Peki ünlü futbol adamı Rüştü Reçber kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte konu hakkında detaylar!

Corona virüsü Türkiye ve dünya genelinde her geçen gün binlerce kişiyi etkisi altına almaya devam ediyor. Son olarak eski milli kalecilerden Rüştü Reçber’i de koronavirüse yakalandığı ve hastaneye kaldırıldığı, eşi Işıl Reçber tarafından Instagram aracılığıyla duyuruldu. Haberin ardından Reçber hakkında detaylı araştırmalar başladı.

Rüştü Reçber kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Rüştü Reçber, 10 Mayıs 1973 tarihinde Antalya’nın Korkuteli ilçesinde dünyaya gelmiştir.

1.87 boyundaki Reçber, kaleci olarak görev yapmış eski Türk millî futbolcudur.

Türkiye ve dünya futbol tarihinin efsane kalecileri arasında yer alan Reçber, 2003 yılında dünyanın en iyi 3. kalecisi seçilmiştir.

Ayrıca; futbol efsanesi Pelé tarafından, yaşayan en iyi 100 futbolcudan biri seçilerek FIFA 100 listesinde de yer almıştır.

46 yaşındaki eski milli kaleci, halen TFF-UEFA Futbol Gelişim Koordinatörü olarak görev yapmaktaydı.

Rahatsızlığını eşi Işıl Reçber duyurdu

Futbol kariyeri döneminde 120 kez A Milli Takım forması giyen ve bu alanda rekora sahip olan Rüştü Reçber’in eşi Işıl Reçber sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Sizlerle gerçeği en şeffaf şekilde paylaşırken daha güzel haberler vermek isterdim fakat üzülerek eşim Rüstü’yü COVİD-19 teşhisiyle hastaneye yatırmış bulunuyoruz.Herşey normal ilerlerken birden bire gelişen hızlı semptomlarla biz de olayın şokundayız. Kritik süreçler ve çok zor ,Allah benim değerli eşimle beraber tüm hastalara acil şifa kolaylık versin.

Tek ricam; şu süreçte insanların biraz daha vicdanlı ve saygılı olabilmeleri. Ailecek yaptırdığımız testlerde benim, kızımın ve oğlumun negatif, sadece eşimin pozitif çıkmıştır.

Bu sebeple bizler evde, kendisi hastanede ve görüş izni yok. Aslında en zor olanı da bu, yanında olamamak. Ama Allah büyük önce ona sonra Türk hekimlerine emanet, inşallah bu da geçecek. Telefonlarım kilitlendi dönüş yapamıyorum üzgünüm. Tüm sevenler,e dostlara, sizlere yürekten sevgiler… Dualarınızı eksik etmeyin lütfen, bu çok önemli…’

Barcelona’dan geçmiş olsun mesajı

Hastanede tedavi altına alınan Rüştü Reçber için eski takımı Barcelona geçmiş olsun mesajı yayımladı.

İspanyol kulübünün Türkçe yayın yapan sosyal medya hesabı Twitter adresinden yayımlanan söz konusu mesajda, ‘Geçmiş olsun Rüştü. Seni çok seviyoruz ve Barcelona olarak yanındayız.’ ifadelerine yer verildi.

Barcelona’nın yanı sıra Süper Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor da, ‘Birlikte başaracağız ve yine aynı coşkuyla tekrar sarılacağız. Biliyoruz ki sen yaparsın kaptan. Sağlığına kavuşman dileğiyle, geçmiş olsun Rüştü Reçber.’ ifadelerinin yer aldığı bir geçmiş olsun mesajı yayımladı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un da yayımladığı mesajında, ‘Yine devleşeceksin kalende biliyoruz Rüştü Reçber. Dualarımız seninle.’ denildi.