Oğlunun bisiklet kullanmadaki zorluklarını gözlemleyen Yağcı, bu sorunları aşmak için elektronik aksamlı bir çocuk Go-Kart aracı geliştirdi. Oğlunun bu araçtan memnun kalması üzerine projeyi ticari bir girişime dönüştürme kararı aldı ve AR-GE çalışmalarına başladı. Geçen yıl mart ayında Eskişehir’deki iki katlı atölyesinde seri üretime geçen Yağcı, ekibiyle birlikte aylık 250 elektrikli çocuk bisikleti üretim kapasitesine ulaştı. Ürünlerini e-ticaret ve zincir marketler aracılığıyla satışa sunan Yağcı, ayrıca ihracat yapma aşamasına da geldi.
Yağcı'nın projesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın TEKNOFEST Girişim Programı'na seçilerek ödül kazanmasına vesile oldu. Proje, sanayi kuruluşları ve ticari firmalardan gelen talepler üzerine "İhtiyaçlara göre şekillendirilebilir elektrikli bisiklet platformu" olarak geliştirildi. Bu platform, spesifik sanayi firmalarının fabrika içi ürün taşımacılığından kargo firmalarının dağıtımına kadar geniş bir kullanım yelpazesi sunuyor.
Adana Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST'te sergilenen elektrikli çocuk bisikleti, ziyaretçiler tarafından kullanılabiliyor. Yağcı, geliştirdiği sürüş teknolojisinin mikromobilite pazarına entegre edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
"Platformun içinde kendi sürüş teknolojimizi geliştiriyoruz," diyen Yağcı, mekanik bağlantıları ortadan kaldırarak daha esnek ve özgün tasarımlar yapılmasına olanak tanıdıklarını vurguladı. Ayrıca, bu platformda elektrikli motor yardımıyla tekerleklerin yönlendirilmesi sağlanıyor.
Yurt dışından da talepler aldıklarını belirten Yağcı, özellikle Hollanda'dan gelen talebin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Bu talep doğrultusunda, 12 çocuğun pedal çevirdiği ve öğretmenin direksiyonu kontrol ettiği elektrikli bisiklet otobüsü tasarımını hayata geçirme imkanı bulacaklarını kaydetti.
Gökhan Yağcı, projeleriyle sektörde önemli bir kolaylık sağlayacaklarını ve elektrikli bisiklet tasarımlarını hızla gerçekleştirebilecek bir platform geliştirdiklerini sözlerine ekledi.