Dünya

Pakistan’da Türkiye’ye destek çağrısında bulunuldu

Abone Ol

ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarda bulundu. Trump’ın skandal adımları sonrası birçok ülkeden Türkiye’ye destek mesajları gelmeye başladı.

Pakistan’da Türkiye’ye destek için toplanan bir grup vatandaş, ABD’nin spekülatif dövzi oyununa karşı Pakistanlılara Türk Lirası alma çağrısında bulundu.

TRUMP’A TEPKİ

Pakistan Cemaat-i İslami (JI) ve Azad Cammu Keşmir Tüm Partiler Koordinasyon Konseyi’nin çağrısıyla İslamabad’daki Gazeteciler Cemiyeti önünde toplananlar, Türkiye lehinde sloganlar attı.

JL önde gelen liderlerinden Asıf Lokman Gazi, Trump’ın Türk ekonomisini hedef alan ekonomik yaptırımlarını eleştirdi. Trump’ın tek taraflı ve agresif kararlar aldığını belirten Lokman Gazi, “Her ülkenin kendi yasaları doğrultusunda idare edilme ve ticaret yapma hakkı vardır. Bunun aksini uygulatmaya çalışmak, iç işlerine karışmak, darbe planlamak ve problemler çıkartmak savaş çıkarmaya çalışmak gibidir.” ifadesini kullandı.

TİCARİ YAPTIRIMLAR ABD’DE DE KINANMALI

Trump’ın Türkiye başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini hedef alan ekonomik kararlarının gereksiz olduğunu vurgulayan Gazi, uygulanan ticari yaptırımların Amerikan halkına da zarar verdiğini belirterek kararların ABD’de de kınanması gerektiğini söyledi.

Trump, Casus papaz Brunson için her gün ağlıyor!Dünya

Trump’tan ‘teselli’ paylaşımıDünya