Eğitim

Öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programlarına başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Geçtiğimiz eğitim öğretim yılını değerlendirme ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık aşaması olan mesleki çalışmalarımıza bugün başlıyoruz" dedi.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir 

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl öğretmenlerin mesleki gelişim programını Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ayırdı. Öğretmenler, haziran döneminde mesleki çalışmalara katılmak için görev yaptıkları il ya da tercih ettikleri herhangi bir ilde yer alabilirler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşım yaparak öğretmenlere kolaylık diledi.

Tekin; "Değerli Meslektaşlarım, Geçtiğimiz eğitim öğretim yılını değerlendirme ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık aşaması olan mesleki çalışmalarımıza bugün başlıyoruz. Tüm öğretmen arkadaşlarımıza seminer çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bakanlık olarak bu seminer döneminde yeni müfredatı tanıtmak ve yeni eğitim yaklaşımımız hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek ana hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca öğretmenlerimizin yeni öğretim programlarının felsefi altyapısına hâkim olması maarif anlayışımız için çok değerlidir. Bu vesileyle mesleki çalışma döneminin sizler için en verimli şekilde geçmesini temenni ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum." ifadelerine yer verdi.