Gündem

Müslümanlar Kudüs konusunda dayanışma içinde olmalı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün’e gerçekleştireceği günübirlik ziyaret öncesinde İstanbul’da Havalimanında konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün ziyareti hakkında bilgi verdi. Korgeneral Zekai Aksakallı’nın ataması için “Askerlikte kırgınlık olmaz” ifadelerini kullandı.

Ürdün bize destek verdi

Ürdün ile ilişkilerimizde 2016 itibariyle büyük bir ivme yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene mart ayında Ürdün Başbakanı ülkemizi ziyaret etti. Ürdün FETÖ iltisaklı tek okulu derhal kapatarak çalışanlarını sınır dışı etti ve ülkemize bu mücadelede destek verdi. Bu ziyaretimde mevcut ticaret rakamını yukarılara çekmek için gerekli adımları atma fırsatını bulacağız. İki ülkenin potansiyeli dikkate alındığında ticaret hacmimizin daha yukarılara çıkartılabileceğine yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar Kudüs konusunda tam bir dayanışma içinde olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ürdün de çok sayıda Suriyeli muhacire ev sahipliği yapıyor. 1 milyon Suriyeli muhacir var. Yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik sorunları anlıyoruz. Ürdün’ün de bizimle aynı endişeleri paylaştığını biliyorum. Kudüs ve Harem-i Şerif’teki son durumu değerlendireceğiz. Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanların korunmasına ilişkin rolüne önem verdiğimizi belirtmek isterim. benzer taciz ve hak ihlallerinin yaşanmasını istemiyoruz. Kudüs konusunda Müslümanlar tam bir dayanışma içerisinde olmalı.” dedi.

Askerlikte kırgınlık olmaz

Korgeneral Zekai Aksakallı ise 2. Kolordu Komutanı olarak atanmasıyla ilgili olarak “Askerlikte kırgınlık olmaz nereden görev verilirse orada görev yapar” ifadelerini kullanarak “Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler’deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek.” dedi.