Gündem

“Muhbirler söylüyor Aydınlıkçılar infaz ediyor”

Abone Ol

Atakan Irmak / Diriliş Postası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından parti içerisinde metal yorgunluğunun giderileceğine işaret ederek yerel yönetimlerde değişikliğe gidileceğinin sinyalini vermişti. Bu kapsamda bir takım belediye başkanları istifa ederken genel merkezin 4 belediye başkanının istifasını istediği gündeme gelmişti. İstifasının istendiği iddia edilen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise kendilerine AK Parti Genel Merkezi’nden böyle bir talep gelmediğine dikkat çekerek ortalığı karıştıranların Aydınlık Gazetesi olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz aylarda AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda bizzat Cumhurbaşkanı’ndan ödül alan belediye başkanının istifa edecekler arasında olması kafalarda soru işaretine neden olmuştu.

“Aydınlıkçılar operasyon çekiyor”

Düzce Belediyesi’nin ardından istifa sırasının Uşak Belediyesi’ne geldiğini ifade eden Aydınlık gazetesi, haberin detaylarında belediyenin FETÖ ile mücadelede yetersiz kaldığına dikkat çekerek AK Parti Genel Merkezi’nin Nurullah Cahan’dan istifa etmesini istediğini yazmıştı. Cahan konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu maksatlı haberlerin bizim şahsımızla en ufak bir ilgisi yok. Kesinlikle AK Parti Genel Merkezi tarafından istifamız istenmedi. Bu haberler çıktıktan sonra biz genel başkan yardımcımız ve bakanlarımızla da görüştük. Onlar da desteklerini ifade ettiler, AK Partimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çizgisinde bu güne kadar yürüdüğümüz gibi bugünden sonra da yürüyeceğiz. Bugüne kadar halkımıza her noktada hizmet ettik ve bundan sonra da hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu karalama kampanyası bizi asla yıkamaz. Onların hedefledikleri sonucu bizler biliyoruz. Asla Uşak’tan elde etmek istedikleri sonuca ulaşamayacaklar” ifadelerine yer verdi.

“FETÖ’nün tetikçileri belediyeye savaş açtı”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 17/25 Aralık operasyonunun ardından henüz kimsenin FETÖ ile mücadele etmeye cesaret etmediği sırada, dönemin FETÖ’cü başsavcısı ve rektörünü deşifre ederek hapse girmelerini sağlamıştı. Ancak yaşananların ardından Uşak’ta kendilerine savaş ilan eden bir takım gazetecilerin türediğini söyleyen Cahan, “Ne acıdır ki Uşak’ta görev yapan bazı kamu görevlileri, FETÖ’cü bu isimler hakkında yürütülen soruşturmanın akamete uğraması için, hem Uşak’ta adli görevlerini yürüten görevlilerimize hem de bana operasyon çekmeye çalışıyor. Zamanında FETÖ’cülerin besledikleri Uşak Belediyesi’nden de aynı karşılığı alamayınca saldırı hazırlığına başladı. Belediye olarak geliştirildiğimiz projeler Cumhurbaşkanımız tarafından ödüle layık görülürken bazı tetikçiler Uşak’tan istifa edilecek iddialarını Aydınlık Gazetesi ve Odatv ile paylaşarak bizlere operasyon yapmaya çalışıyor” dedi.