Gündem

Muhaliflere kongre tuzağı!

Abone Ol

Kılıçdaroğlu’nun listedeki isimleri deşifre ederek, kongreyi engellemek için çeşitli baskı unsurları kullanmayı planladığı öğrenildi.

Sabri İşbilen/Özel Haber

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran’da 9. seçimini de kaybetmesi üzerine başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarında “İmza krizi” ön plana çıktı. Muharrem İnce’nin ekibindeki CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile değişim isteyen bir diğer isim Gaye Usluer, 604 delegenin imzasını aldıklarını, olağanüstü kurultay için gerekli 625 imzanın kısa sürede tamamlanıp Genel Merkez’e sunulacağını ilan etti. Muhaliflerin Kılıçdaroğlu’nu korkutan açıklaması sonrasında CHP yönetiminden muhaliflere flaş bir çağrı geldi.

İMZALARI VERİN KONGRE YAPALIM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cuma günü yaptığı konuşmada muhaliflerin cumartesi günü saat 11’e kadar topladıkları 604 imzayı genel merkeze sunmaları durumunda Kılıçdaroğlu’nun pazartesi yapılacak toplantıda partiyi kurultaya götüreceğini söylemişti. Ancak muhalifler, “Topladık” dedikleri 604 imzayı CHP Genel Merkezi’ne sunmadı.

ŞANTAJ YAPACAKLARDI

Bu tablodan sonra ortaya çıkan CHP’li muhaliflerin imza rakamlarını abartıp abartmadığı, CHP yönetiminin ne denli samimi olduğu sorularına Diriliş Postası yanıt buldu. Diriliş Postası’nın ulaştığı Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağını çeken isimlerden bazıları, 604 imza rakamının doğru olduğu, delegelerin noter tasdikli imzalarını genel merkeze sunmamalarının nedeninin Kılıçdaroğlu yönetiminin yaptığı çağrıdaki farklı plandan kaynaklandığını söyledi. O planı paylaşan muhalifler, 625 imzaya ulaşılmaması için her türlü baskıyı uygulayan Kılıçdaroğlu yönetiminin imza veren 604 kişiyi imzalarını geri çekmesi için şantaja varacak derecede adımlar atmaya heveslendiğini belirtti.

TEHDİT EDİYORLAR

Muharrem İnce’ye yakın isimlerden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da Diriliş Postası’nı doğruladı. Muhaliflerin çalışmalarının Kılıçdaroğlu’nu korkuttuğunu ve bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun delegeleri tehdit ettiğini dile getiren Tanju Özcan, “Korku dağları sarmış… Hak hukuk adalet diyeceksin, tüzüğün verdiği imkanı kullanarak Kurultay iradesini ortaya koyan delegeye baskı yapıp, hatta tehdit edeceksin” dedi. CHP’de deyim yerindeyse dananın kuyruğu Cuma günü kopacak. Ya Kılıçdaroğlu koltuğundan olacak ya da son Kemalistler de tasfiye edilecek.

KEMALİSTLER Mİ MARJİNALLER Mİ?

Diğer yandan Kılıçdaroğlu’nun 8 yıllık genel başkanlık süresi boyunca attığı adımlarda muhalifleri doğruluyor. Kılıçdaroğlu, kaybettiği her seçim sonrasında kendisine muhalefet eden tüm isimleri tasfiye etti, yerlerine marjinalleri, PKK ve FETÖ sevici isimleri getirdi. Kılıçdaroğlu’nun son hedefi Muharrem İnce’ydi, rakibini bu yüzden cumhurbaşkanı adayı yaptı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye yakın milletvekillerini liste dışı bırakarak bu emelini dışa vurmuştu. Muhalifler 625 imzayı toplarsa CHP’de FETÖ kasetiyle başlayan Kılıçdaroğlu dönemi fiilen sona erecek, aksi halde ise son Kemalistler de partiden tasfiye edilecek.