Gündem

Milletin adamı emaneti devraldı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek aday olarak girdiği kongrede 998 gün sonra kurucusu olduğu AK Parti’nin yeniden genel başkanı seçildi. Kongreyi “Diriliş” olarak yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Besmelemizi çektik, Fatihamızı okuduk, yeniden başladık” ifadeleriyle teşkilata 2019 seçimlerini işaret etti.

Türkiye’yi 15 yıllık süreçte ekonomik anlamda 3 kat büyüten, IMF’yi kovan, mega projelerle dünyayı kıskandıran, mazlumların umudu olan, savunma sanayiinde çığır açan AK Parti dün tarihi bir değişim yaşadı. AK Parti’nin 3. Olağanüstü kongresi dün Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. 81 ilden gelen memleket sevdalıları solona sığmazken, salonda dışında da mahşeri bir kalabalık oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrenin yapıldığı solana gelişiyle birlikte coşku katlandı, dakikalarca sloganlar atıldı, Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunuldu. Salonda 15 Temmuz şehitleri unutulmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik duygusal anlar içeren film yayınlandı. Bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam 998 gün sonra yeniden kurucusu olduğu partisinin dümenin geçti, genel başkan seçildi.

YANLIŞ ADIMDA GEREĞİNİ YAPIN

Ana politikanın Türkiye, millet ve ümmetin bekası olduğunun altını çizen Erdoğan, yanlış adımlar attığına kendisine uyaran yol arkadaşları istediğinin mesajını vererek, “Şu saatten sonra da ülkem, milletim için, ümmetimiz için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz. Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan’ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan’ın tüm hakları size helaldir” ifadelerini kullandı.

MESELE ÜLKE, MİLLET

Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri ve destekçilerinin asla kurtulamayacağını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Son zamanlarda ağır darbeler alan terör örgütünü ve silahla aralarına mesafe koymayan destekçilerini her bakımdan çok daha zor günler bekliyor. Türkiye, ayağındaki bu bölücü terör prangasından kurtulma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. FETÖ’den PKK’ya ve DEAŞ’a kadar terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin hiçbiriyle meselem şahsi değildir. Buradaki mesele ülkemizin ve milletimizin istiklali, istikbali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olmadığı için benim kimseyi affetmem veya cezalandırmam söz konusu olamaz. Her ne yapıyorsak milletimiz, ülkemiz için yapıyoruz.”

OHAL KALKMAYACAK

Erdoğan, FETÖ ve PKK ile mücadeleyi desteklemek yerine OHAL’in kaldırılmasını isteyen CHP’ye de fena çattı. Türkiye’nin yıkımın eşiğinden döndüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı, “Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor ve biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Siz bize hangi yüzle olağanüstü halin kaldırılmasını soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Huzura, refaha kavuştuğumuz ana kadar” mesajını verdi.

Dava adamları kalacak Erdoğan, ayrıca yeni dönemdeki belediye başkanı profilini de çizdi. Partiye zarar veren, millet için çalışmayan kimsenin bu davada yeri olmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. Erdoğan’ın bu sözü referandum döneminde başarısız olan başkanların görevden alınacağı şeklinde yorumlandı.

MUHTAR BİLE OLAMAZ DEMİŞLERDİ

Kongrede Genel Başkan olarak son konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırm, AK Parti’nin zorlu yolculuğunu anlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dizdi. Cuntacılar ve vesayet medyasının Erdoğan için “Muhtar bile olamaz” manşetlerini attığını hatırlatan Yıldırım, ancak milletin iktidarı, milletin adamını kimsenin engelleyemediğini ifade ederek, “Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine ‘muhtar bile olamaz’ denirken, ülkenin kaderini değiştirecek reformlara, projelere imza atsın. Biz böyle bir dava adamının yol arkadaşıyız. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyız. Gençler, AK Partililer ne diyor: Her şey Türkiye için” dedi.

2053’E KOŞACAĞIZ

AK Parti’nin vesayetçiler, darbe girişimleri ve terör örgütlerini bir bir dize getirdiğini aktaran Başbakan Yıldırım, 2023 hedefini yakalamak için çaba gösterdiklerini dile getirerek, “Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye var mısınız? Türkiye 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyor. Hiçbir güç 2023, 2053 hedeflerimizin hayata geçirilmesine engel olamayacak. Sizin emeğinizle AK Parti bugünlere geldi. Her türlü övgüyü sizler, gençler, kadın kolları, ana kademede görev alan bütün arkadaşlarım, bu övgüyü ziyadesiyle hakediyor.”