Gündem

MHP lideri Bahçeli: Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Töreni”nde konuştu.

Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin, askeri bir başarının çok ötesinde, imanın, öngörünün, aklın, sabrın, stratejik yönetim kudretinin, yüksek ülkülere bağlanışın, dahası vicdanın, insaniyetin, kaynaşma ve kucaklaşma hasletinin imrenilecek bir mahsulü olduğunu söyledi.

“VATANI NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ”

“Bizans varsa, Malazgirt ruhu da vardır, hamdolsun ayaktadır.” diyen Bahçeli, “Vatanı ne pahasına olursa olsun koruyacağız.” ifadesini kullandı.

“DÖVİZ VE KUR OYUNLARI BİZANS YÖNTEMİDİR”

ABD Başkanı DOnald Trump’ın, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye’yi hedef alan yaptırımlarına tepki gösteren Bahçeli, “Terör örgütlerini kullanan namertlerin taktiği Bizans taktiğidir, siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahrikidir, döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir.” dedi.

Bahçeli, “Düşmandan kaçmayız, dövizden korkmayız. Taarruz ruhu ve tecrübesi Türk milletinin sinesinde hala kor gibi yanmakta, Malazgirt şuuru bayrak gibi dalgalanmaktadır.” diye konuştu.