Gündem

Mahkeme hâkimi Kavurmacı’yı terletti

Abone Ol

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davaya İstanbul’da devam edildi.

Kavurmacı’nın, “15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cü ilan edildim. Aile şirketim FETÖ’nün finansmanı ilan edildi. Hiçbir ilgisi olmamasına rağmen kayınpederim Kadir Topbaş ile FETÖ ismi yan yana konulmak için uğraşıldı. ‘Damadı FETÖ’cü’ diye bana ve aileme iftira atıldı” ifadelerini kullanması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk araya girerek, “Yargılamaya dön, basın manşetleri bizi ilgilendirmiyor” uyarısı yaptı.

“Günah keçisi ilan edildim” diyen Kavurmacı’ya tepki gösteren Öztürk, “Basının, kamuoyunun ne dediği bizi ilgilendirmez. Algıya değil, olguya bakarız. Savunmana devam et” dedi.

“KAMU GÖREVLİLERİ FİNANSE EDİLMİŞ”

Başkan Öztürk’ün “Adam (Rızanur Meral) devlete meydan okuyor. ‘İnlerinize gireceğiz’ diyor. Neden refleks göstermedin, basında çıktıktan sonra istifa ettin?” diye sorması üzerine Kavurmacı, “Yerel seçimler vardı. Polemik olmasın, onlar beni çıkarsın diye bekledim” dedi.

Hakim Öztürk, Kavurmacı’nın şirketlerinden Hakan Şükür, Ali Fuat Yılmazer gibi FETÖ’cülere para transferleri yapıldığını belirterek, bu transferler hakkında Kavurmacı’ya bilgisi olup olmadığını sordu. Sanık Kavurmacı’nın bu ödemelerin reklam bedeli olduğunu öne sürmesi üzerine Öztürk, “Kamu görevlileri finanse edilmiş” dedi.

Kavurmacı, “7 Renk Dergisi’ne 156 bin liralık ödeme yapılmış. Bu ödeme nedir?” sorusuna 3 yıllık reklam bedeli olduğu yanıtını verince, Başkan Öztürk, “Bu parayla bu dergi satın alınır” dedi.

EŞYALARINDAKİ NOT

Öztürk, “Görüş esnasında ailene verilmek üzere verilen eşyalarda küçük bir not bulunmuş. Notta “Bugün yiğitler babama Bank Asya hesabı hakkında soru sorarlarsa, bilmiyorum, çek senettir, ihracattır, otomatik ödemelerdir, kayyum olduğu için bilmiyorum desin’ yazılmış. Neler diyeceksin?” diye sorunca Kavurmacı, “Ben onu dışarıya göndermeye çalışmadım. Benim eşyalarımın arasına karışmış. Gizli saklı bir not değil” savunması yaptı.