Gündem

Mahir Ünal’dan ABD’ye tepki: Türkiye tweetle şantaj yapılacak bir ülke değil

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson üzerinden Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’a sert tepki gösteren Ünal, Twitter üzerinden yapılan tehdidin asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Türkiye’ye dönük tehdit dilini asla kabul edemeyiz. Söz konusu husus yargının bir meselesi. Twitter üzerinden tehdit edip istediklerini yapmak gibi tuhaf bir yöntem geliştiriyorlar. Serbest bırakın demek saygısızlıktır.” dedi.

“TÜRKİYE BOYUN EĞECEK BİR ÜLKE DEĞİL”

ABD’nin tehdit dilinin Türkiye’yi korkutmayacağı gibi çok uzun döneme dayanan model, stratejik ortaklığımıza zarar vermekte olduğunu belirten Ünal, “Türkiye tweetle şantaj yapılacak bir ülke değil. Biz taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Ancak ABD ile müttefikliğimiz bu şekilde devam ederse, ilişkilerimiz büyük zarar görecektir. Türkiye boyun eğecek bir ülke değil. Nezakete uygun bir dile dönmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

CHP TÜRKİYE’NİN YANINDA DEĞİL

CHP’nin yargıya yönelik yaptığı, “Türkiye’de yargının olmadığını, hakim ve savcıların iktidardan talimat aldığı” eleştirilerini “yurt dışına, yatırımcılara dönük bir söylem” olduğunu vurgulayan Ünal, “CHP, FETÖ davalarını AİHM’de bozduracak altlığı hazırladı. CHP’nin bu ülkenin savcılarına hakaret etme hakkı yoktur.  Muhalefet karşıtlık değildir, alternatiftir ama CHP’nin yaptığı muhalefet Türkiye’nin yanında olmayan bir muhalefettir. Bu konuda 50 bin’e yakın belge ortaya koyabilirim.” dedi.

MUHARREM İNCE’NİN AÇIKLAMALARI

Ünal, “Bizim CHP’nin iç işleriyle bir işimiz olamaz. Bana bir soru soruldu ben de o soruya cevaben Muharrem İnce’nin “Yenilgiyi kabul etmeyenler zafer kazanamaz sözü kıymetlidir” dedim.” ifadesini kullandı.