Dünya

Lübnan'daki saldırılrda aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah erken saatlerde Lübnan'ın güneyindeki Şeba bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu aynı aileden 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone Ol

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, geceden itibaren güney bölgelerine yönelik bombardımanlarını artırdı.

Saldırıda, 3 katlı bir evin hedef alındığı ve Burc Rehhal bölgesinde metruk bir evin bombalandığı, çevresindeki birçok yapının da zarar gördüğü ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in Deyr Kanun en-Nehr, El-Halusiye, Debal, El-Bazuriye, Şehabiye, El-Abasiye, Kadmus, Cel el-Bahr ve Sur kentinin doğusuna düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Hava saldırıları nedeniyle güney bölgelerinden başkent Beyrut ve diğer güvenli bölgelere göç dalgasının devam ettiği belirtiliyor. Lübnan makamlarına göre, 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 748 kişi öldü ve yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hizbullah, İsrail ordusunun Güney ve Doğu Lübnan'a yönelik bombardımanına füzeli saldırılarla yanıt veriyor. İsrail tarafında, çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar rapor edilmedi.

Beyrut ve kuzey yönüne göç edenler arasında Suriye'ye de göç edenlerin bulunduğu ifade ediliyor.