Dünya

Kudüs Latin Patriği Kardinal Pizzaballa ateşkes görüşmelerini değerlendirdi: "Bu son tren!"

Kudüs Latin Patriği Kardinal Pierbattista Pizzaballa, ABD, Mısır ve Katar'ın yürüttüğü Gazze'de ateşkes anlaşması müzakerelerini değerlendirdi.

Abone Ol

Kudüs Latin Patriği Kardinal Pierbattista Pizzaballa, ABD, Mısır ve Katar'ın yürüttüğü Gazze'de ateşkes anlaşması müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, süreç hakkında bazı şüpheleri olduğunu ancak bu müzakerelerin "son şans" olduğunu belirtti. İtalya'nın Rimini kentinde düzenlenen "Rimini Meeting" toplantılarına katılan Kardinal Pizzaballa, Orta Doğu'daki gelişmelere dair görüşlerini paylaştı.

Kardinal Pizzaballa, "Savaş sona erecek. Umarım müzakereler bir şeyleri çözer. Bazı şüphelerim var ama bu, son tren. Bir ateşkese ulaşabiliriz, ancak aynı zamanda bir bozulmaya da yönelebiliriz." şeklinde konuştu. Ayrıca, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan olayların ürettiği nefret ve düşmanlığın uzun süre devam edeceğini belirterek, bu durumun herkesin dikkatini çekmeye devam edeceğini ifade etti.

Kardinal, bu kritik dönemde katılımcıları dua etmeye davet etti. İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes sağlanması amacıyla yürütülen müzakerelerin, önümüzdeki hafta Mısır'ın başkenti Kahire'de devam edeceği bildirildi.