Kültür Sanat

Korku filmlerinin zayıflattığı ortaya çıktı! İşte izlerken kalori yakacağınız yapımlar...

Kalp atış hızını değiştiren korku filmlerinin kalori yaktırdığı ortaya çıktı. Sizler için izleyebileceğiniz korku filmlerini derledik…

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

Westminster Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar korku filmi izlemenin 40 dakikalık bir yürüyüşe eş değer olduğunu ortaya çıkardı

Yapılan araştırma, düzenli olarak ‘korku sıçraması‘ anları içeren filmlerin, kalp atış hızında değişimlere neden olduğu için kalori yakımını hızlandırma olasılığının yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Bilim insanları, film kiralama şirketi ‘Lovefilm’ tarafından yaptırılan çalışma için kalp atış hızını, oksijen alımını ve karbondioksit çıkışının belirlenmesini istedi. Gösterimler sırasında harcanan kalori miktarının ortalama olarak üçte bir oranında arttığı tespit edildi.

Fizyoloji uzmanı Dr. Richard Mackenzie, “Test edilen 10 filmin her biri nabızları hızlandırarak, kalp atış hızında artışa yol açtı” ifadelerini kullandı. Uzman şu ifadeleri kullandı.

"Nabız hızlandıkça ve kan vücuda daha hızlı pompalandıkça, vücut adrenalin dalgalanması yaşar. İştahı azalttığı, bazal metabolizma hızını arttırdığı ve nihayetinde daha yüksek düzeyde kalori yaktırdığı bilinen şey, kısa süreli yoğun stres patlamaları sırasında (ya da bu durumda korkunun neden olduğu) üretilen bu hızlı etkili adrenalin salınımıdır.”

HANGİ FİLM NE KADAR KALORİ YAKTIRIYOR?

1. The Shining: 184 kalori

2. Jaws: 161 kalori

3. The Exorcist: 158 kalori

4. Alien: 152 kalori

5. Saw: 133 kalori

6. A Nightmare on Elm Street: 118 kalori

7. Paranormal Activity: 111 kalori

8. The Blair Witch Project: 105 kalori

9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 kalori

10. [Rec]: 101 kalori

TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ DİĞER FİLMLER

Bu listedeki filmler artık sizin için yeterince korkunç değilse izleyerek kendinizi kaybedebileceğiniz yapımları sizler için araştırdık. Kalbinize dikkat ederek istediğiniz filmi seçebilirsiniz. İşte hem kalori yakabileceğiniz hem de gerginliği sonuna kadar yaşayabileceğiniz filmler:

1. Megan

2. The Boogeyman

3. Evdeki Düşman

4. Goodnight Mommy

5. Korku Seasnsı

6. Constantine

7. 1408

8. Yetimhane

9. Sessiz Bir Yer

10. Ruhlar Bölgesi