Gündem

Kocaeli merkezli 8 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon

Abone Ol

15 Temmuz’da 249 şehit ve 2196 vatandaşımızın yaralandığı hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli merkezli 9 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 3 kişi daha gözaltına alındı, 9 astsubay adliyeye sevk edildi. Böylece soruşturma kapsamında 30 kişi gözaltına alınmış oldu. Gün içinde Kocaeli’nde düzenlenen FETÖ operasyonlarında aralarında eski TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre örgütün TSK yapılanmasına yönelik Kocaeli, İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 30’a yükseldi. Bu arada daha önce yakalanan 27 şüpheli arasındaki 9 astsubayın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kocaeli Adliyesi’ne getirildi.

Öte yandan, firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kocaeli’de FETÖ operasyonu: 3 kişi yakalandı

32 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda, “silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi” oldukları iddia edilen 28’i muvazzaf asker, 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kocaeli, İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25’i muvazzaf asker, 2’si sivil olmak üzere 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kocaeli’nde eski TÜBİTAK çalışanları FETÖ’den gözaltına alındı