Gündem

Kim bu vatansever cumhuriyetçiler?

Abone Ol

30 Mart yerel seçimi, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, 16 Nisan referandumunda PKK’nın siyasi ayağı HDP, işgalci terör örgütü FETÖ ile işbirliği yapan CHP’nin 2019’daki yol haritası merak ediliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin oluşturmak istediği bloka ilişkin ip uçları verdi. Türkiye’nin ayağındaki prangaların kırıldığı 16 Nisan referandumu için hayırcı cephede bulunanlarla yola devam edeceklerini kaydeden Özel, amaçlarının kaos yumağı parlamenter sistemi geri getirmek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Parlamenter sistem birlikteliği

“Biz önümüzdeki dönemde cumhuriyetten, demokrasiden, parlamenter sistemden yana herkesle ittifak yapacağız ama bu ittifakın referandumda olduğu gibi bir birlikte davranma, ülkeyi birlikte koruma, birlikte sahip çıkma ittifakı olduğunun altını çizeriz. Ancak siyasi partilerle ‘aday göstermemek’ üzerinden bir ittifak arayışı zaten olmaz. Kıl payı kaybedilmiş, şaibeli referandumdaki cumhuriyetçilerin, parlamenter sisteme inananların birlikteliğinin, bir kez daha sandığa yansımasına kimse şaşırmasın. Bu cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin ittifakıdır, partilerin ittifakı değildir.”

Özel’in CHP’nin müttefiklerini “Cumhuriyetçi ve vatansever” olarak tanımlaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Millet merak ediyor?

Özel’e göre, blokta kombineli yeri alan PKK terör örgütü savunucusu, silah kuryesi, çukur siyasetçisi HDP mi cumhuriyetçi? 5 seçimde birlikte çalıştığınız FETÖ’yü hangi statüye koyuyorsunuz? Kandil ile hangi zeminde ittifak kuracaksınız, onun için bir şirinleştirme kelimesi buldunuz mu? Blokun cumhuriyet ve vatansever şeklinde lanse edilmesi fikri batıya mı ait? Kaybettiğiniz tüm seçimlerde olduğu gibi akıl hocanız Batı mı olacak?