Gündem

Kılıçdaroğlu’nun son çaresi: Terör ve kaos

Abone Ol

SABRİ İŞBİLEN / ÖZEL HABER

7 Haziran’da PKK ile birlikte Türkiye’yi sallayan, askere katil diyen akademisyenlere, terör sevici gazetecilere kol kanat geren, hükümete DAEŞ’e destek iftirası atarak FETÖ propagandasına alet olan, Yenikapı ruhu çiğneyerek FETÖ’cü kadroları kollamanın derdine düşen, terör saldırılarında alçak örgütlere tek laf etmiyip, hükümeti hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs’taki konuşmasında “Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” tehdidinde bulunmuştu.

Terörün nedeni başkanlıkmış

Kılıçdaroğlu’nun tehdidinin ardından 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşmiş, akabinde de teröristler topyüken saldırıya geçmişti. Bu tehdidiyle sınırlı kalmayan Kılıçdaroğlu, önceki gün Parti Meclisi ve milletvekilleri ile yaptığı toplantı da, terör saldırılarını başkanlık sistemine bağlamış, “Halk başkanlık hayaline ‘dur’ derse, kan ve gözyaşı durur” diyerek üstü kapalı tehditler savurmuştu.

Bu bağlamda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Darbe Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, CHP liderinin pes dedirten açıklamalarını Diriliş Postası’na yorumladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bület Turan

Kaos, kargaşa istiyor

Türkiye’nin küresel bir terör saldırısı altında olduğunu ifade eden Bülent Turan, CHP liderinin birliği sağlamak yerine teröre can suyu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “DAEŞ, PKK, FETÖ gibi ideolojisi, dili farklı terör örgütleri adeta işbirliği yapıyormuş gibi Türkiye’ye saldırıyorlar.

Devlet etkili bir şekilde mücadele yürütürken milletimiz de bu çabaya destek oluyor. Ana muhalefet partisine düşen şey de, hükümetin bu mücadelesini desteklemek olmalıdır. Ancak ne yazık ki, ana muhalefet partisinin genel başkanı yaptığı açıklamalarla terörün amacına hizmet ediyor, kaos, kargaşa ortamının hakim olmasını amaçlıyor.”

Tarihi bir dönemeçteyiz

Meclis’e Anayasa değişikliği teklifinin Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunun tespitini yapan Turan, CHP’nin sisteme karşı olabileceğini ancak tehditkar söylemlerde bulunamayacağını kaydederek, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemi gibi önemli bir reform dönemecindeyken, bunu engellemeye çalışmak ve terör saldırılarını sistem değişikliğine bağlamak akıl alır bir şey değil.

Terör, kaos duygusu yaratarak siyasal belirsizlik ortamı yaratmaya çalışır. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları da kaos ortamı oluşmasına katkı sağlar niteliktedir” dedi ve şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu “Milis” olmuş

“ Terör saldırılarına verilecek en iyi cevap, normal siyasi tartışma, müzakere ve işbirliği ortamını devam ettirmek olmalıdır. CHP, bu sistem değişikliğine karşı olabilir. Bunun için muhalefet yürütmesinde herhangi bir engel yok. Yarın referandum sandığı önümüze konulduğunda CHP, milleti ikna etmek için “hayır” propagandası yapabilir. Ancak, “Başkanlık sistemi ancak kanla gelir” demek siyasi bir tavır değildir. Bu tutum, siyasi bir partiye yakışmaz. Bunu dediğiniz zaman, siyasi parti değil milis olursunuz.”

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ

Tehlikeli konuşuyor

Selçuk Özdağ ise, Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin tehlikeli olduğuna dikkat çekerken, başkanlık sistemi ile terör saldırıları arasında ilişki bulunmadığının altını çizerek, “Türkiye’de DAEŞ’ in, PKK’nın veya illegal sol örgütlerin yapmış olduğu terörist faaliyetlerin başkanlık ile alakası yok. Uzun zamandır Türkiye’ye saldırıyorlar. Kılıçdaroğlu’da “Başkanlığı getiremezsiniz kan akar” diyordu, şimdi de “başkanlığa hayır denirse kan durur” şeklinde konuşuyor. 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de tehdit etmişlerdi, o zaman teröristleri vesayetçilerin uzantıları savunuyordu, bugün Kılıçdaroğlu savunuyor. Bu dil, bu üsluh terk edilmeli” diye konuştu.

Seçimi kaybedeceğinin farkında

CHP liderinin referandum sonucunda 9. mağlubiyetini alacağını bildiğinin tahminin yapan Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sandıkla yıkamayanlar teröre başvurduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da bu odaklara ayak uydurduğunu ifade ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başarısızlığı onu rahatsız ediyor. Çünkü 8 defa seçime girmiş ve hepsini kaybetmiş bir genel başkan. Avrupa’da 2 seçimi kaybeden görevinden ayrılır. Maalesef 8 seçim kaybeden bir genel başkan hâlâ kan, gözyaşı ve silahtan bahsediyor. Kılıçdaroğlu, referandumda da kaybedeceğinin farkında” değerlendirmesinde bulunurken, sözlerini şöyle tamamladı:

Erdoğan’ı yenemeyecekler

“Millet iradesi ortada, milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor, başkanlığı destekliyor. 12 defa seçim kazanmış Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı sandıkta yenemeyeceğini anlayanlar, kaostan, sokak eylemlerinden, terör saldırılarından medet umma noktasına geldiler. Teröristlerin gayesine hizmet etmek doğru değil. Teröristlerle, egemen güçlerle yan yana durup onların isteklerine ayak uydurmak yanlış.”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın

Manipülasyon yapıyorlar

Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da, CHP’nin ideolojik çıkarlarını Türkiye’nin bekasının önünde tuttuğunu, teröre tepki gösterip terör yandaşlarıyla kol kola gezerek siyasi tezatlar yaşadığını vurgularken, anamuhalefet partisinin karanlık yol haritasını şu sözlerle özetledi: “Terörü başkanlığa bağlamak Kılıçdaroğlu’nun, ‘başkanlık kan dökülmeden gelmez’ söyleminin ikinci versiyonu. Bütün bu musibetlerin tamamının, alçak terör saldırılarının, başkanlık sistemi arzusundan kaynaklandığına dair manipülasyon yapıyorlar.”

Çıkarları Türkiye’nin önünde

“CHP’nin ideolojik çıkarları ile Türkiye’nin bekası uyuşmuyor. CHP, Türkiye’nin selameti yerine ideolojik çıkarlarını ön planda tutuyor. CHP ve Kılıçdaroğlu’nun kendilerini teröre karşı motive edecek, vatan, millet sevgileri yok gibi gözüküyor. Son zamanlar PKK’nın alçak saldırılarına karşı bir eleştirileri var fakat Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerle beraber HDP’ye yakın bir siyaset izliyorlar. DHKP-C ile ilgili meselelerde ise sessiz kalmayı tercih ediyorlar.”

CHP fire verecek

Diğer yandan Özdağ ve Boynukalın, CHP’nin TBMM’de başkanlığa ilişkin yapılacak oylamada AK Parti’den “Hayır” oylarının çıkacağı yönündeki iddialarına da yanıt verdi. Özdağ, AK Parti’nin tek vücut olarak başkanlığa odaklandığının bilgisini paylaşarak, “AK Parti 316 milletvekili, MHP’den de 30 milletvekilinin değişikliği destekleyip, fire vermeyeceğini düşünüyorum.  Fire iddiaları tabanları diri tutmak için verilen mesajlardır” dedi. Boynukalın ise CHP grubunu karıştıracak bir iddia ortaya attı. Boynukalın, başkanlık sistemine ilişkin olarak Meclis’te yapılacak oylamada AK Parti’nin fire vermeyeceğini, tam aksine CHP’nin içerisinde sistem için “Evet” oyu verecek vekillerin ortaya çıkacağını iddia etti.