Gündem

Kılıçdaroğlu’nun görevi FETÖ’cüleri kurtarmak

Abone Ol

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz milli mücadelesinin kaçağı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işgalci terör örgütü FETÖ ile kurduğu bağın, yaptığı işbirliğinin detaylarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Ünal, Kılıçdaroğlu’nun bağımsız ve tarafsız yargıyı lekeleme çabalarına değindi. Kılıçdaroğlu’nun Büyükada tahliyeleriyle ilgili ortaya attığı iddiaların külliyen yalan olduğunu ifade eden Ünal, CHP liderinin kirli planını şu şekilde açık etti:

Amaç itibarsızlaştırmak

“Bu söylemini sistematik olarak devam ettirmesinin sebebi şu. Devam eden FETÖ davalarının, darbe davalarının uluslararası alanda itibarsızlaşması ve uluslararası alanda yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidildiğinde bunların geri çevrilmesi, yani yeniden yargılanma ya da tazminat yolunun açılması. CHP, bunun altlığını ciddi anlamda oluşturuyor.”

Siyasi taşıyıcı Kemal

2009’dan başlamak Türkiye karşıtı propagandalara ilişkin 17 ayrı ayrı dosya yaptıklarının bilgisini paylaşan Ünal, Türkiye karşıtı söylemlerinin tamamının Kılıçdaroğlu tarafından kullanıldığını vurgulayarak, “Gördüğümüz bir şey var. Bir söylem, mesela ‘Türkiye İŞİD’e destek oluyor’ söylemi bir merkezde üretiliyor, sonra o söylem Amerika’da belli merkezlerde belli düşünce kuruluşlarında işleniyor, sonra bu söylem Türkiye’ye taşınıyor, dolaşıma sokuluyor. Her seferinde bunun en belirgin sözcüsü kim? Çıkış yeri Amerika, Almanya, İngiltere, merkezler değişebiliyor. Ama değişmeyen bir şey var, her seferinde Türkiye karşıtı üretilen söylemlerin içerideki siyasi taşıyıcısı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kalıçdaroğlu’nun CHP’si” dedi. Ünal, FETÖ’cü hainlerin 165 ülkede Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini kullandığını aktardı.

Siyasi ayak CHP’de

Ünal, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağı korunuyor yalanına da cevap verdi. AK Parti’nin 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından temizlendiğini, CHP’de ise hiçbir değişimin yaşanmadığını kaydeden Ünal, “Biz 17-25 Aralık 2013’ten sonra kendi temizliğimizi yaptık. İsim, isim söyleyebilirim. Biz, iki tane yerel seçim, bir tane genel seçim, üç tane kongrede tüm temizliğimizi yaptık. Ama CHP bir temizlik yapmadı. CHP, FETÖ ile ilgili kendi içine dönük hiçbir, tek bir hamle bile yapmadı. Dolayısıyla, eğer bir siyasi ayak aranıyorsa CHP dönsün kendisine baksın” diye konuştu.