Dünya

Katil İsrail ordusunun saldırılarında 27 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği gece saldırılarında 27 Filistinli yaşamını yitirdi.

Abone Ol

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'taki Huzaa Mahallesi'nde "el-Karafi" ailesine ait eve saldırarak 13 Filistinlinin ölümüne, çok sayıda yaralanmaya neden oldu.

Ayrıca, Han Yunus'taki el-Mevasi bölgesi kıyılarında İsrail ordusuna ait hücum botlarının saldırısı sonucu bir balıkçı hayatını kaybetti. Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda ise 3'ü çocuk, 2'si kadın toplam 9 kişi öldü. Nusayrat Mülteci Kampı'nda "Ebu Uteyvi" ailesinin evi hedef alındığında ise 4 Filistinli yaşamını yitirirken, 11 kişi yaralandı.

İsrail ordusu havadan, karadan ve denizden Gazze'yi hedef almaya devam etti. 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 20 Filistinli hayatını kaybetti, 94 bin 925 kişi yaralandı. Halen enkaz altında binlerce kişinin olduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılara da saldırılar sürüyor.

Batı Şeria'da 5 Filistinli, Tubas’taki Tevhid Camii yakınında gerçekleşen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Filistin Kızılayı’na göre, ölenlerin cesetleri enkazdan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Tanıklar, İsrail ordusunun Tubas ve çevresinde sokağa çıkma yasağı uygulayarak baskınlar düzenlediğini bildirdi.

Ayrıca, sabah saatlerinde Nablus, Kalkilya, Cenin yakınlarındaki Fahme beldesi, Ramallah, El Halil ve Beytüllahim vilayetlerinde İsrail ordusu çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile işgalcilerin saldırılarında toplam 699 Filistinli hayatını kaybetti.