Gündem

Kasetle geldi imzayla gidiyor

Abone Ol

Muharrem İnce’yi tasfiye etmek için cumhurbaşkanı adayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu için işler İnce’nin CHP’ye 24 Haziran seçimlerinde yüzde 8 fark atmasıyla değişti. Kılıçdaroğlu’nun seçimdeki tek başarısı PKK terör örgütünün temsilcilerin Gazi Meclis’e sokmak olurken, CHP’de muhalefet Cumhur İttifakı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi sonrası ayaklandı. Bu bağlamda Muharrem İnce’nin ekibindeki CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün başını çektiği muhalifler hafta başında resmen imza kampanyası başlattı. Muhaliflerin atağına kaşı Kılıçdaroğlu yönetimi emin bir dille “Yeterli imza toplayamayacaklar” derken Kılıçdaroğlu gitsin diyenlerin sayısını Gaye Usluer açıkladı. Usluer, olağanüstü kurultay için imza verenlerin sayısının 521 olduğunu duyururken, dakikalar sonra Yaşar Tüzün bu sayısının 526’ya ulaştığını vurguladı. Tüzün, kısa süre içerisinde olağanüstü kurultay için gereken 625 imzanın toplanacağını belirtti.

TUNCAY ÖZKAN KÜPLERE BİNDİ

Muhaliflerin imza sayısı Kılıçdaroğlu yönetimini paniğe sokarken, açıklanan sayının doğru olmadığı imza verenlerin sayısının 400’ü anca bulduğu kaydedildi. Küplere bindiği görülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, muhaliflere sert yüklendi. Muhaliflerin kavga çıkarmaması gerektiğini dile getiren Özkan, muhaliflere şöyle seslendi: “Biz, arkadaşlarımızın elindeki imza sayısının 400’ü biraz geçtiğini illerden gelen bilgilerden görüyoruz. Eğer arkadaşlarımızın elinde yeterli imza varsa, yasal prosedür belli, genel merkeze getirip verecekler. Bunu böyle medya şovuna, yarışa dönüştürüp partinin imajını zedelemenin bir anlamı yok. Bununla bir şey elde edilemez.”

10. MAĞLUBİYETİ GÖREMEYECEK

Diğer yandan FETÖ’nün 2010’da Deniz Baykal’a kurduğu kaset komplosunun ardından CHP’de Genel Başkanlık koltuğuna kurulan Kemal Kılıçdaroğlu için de eğer muhalifler haklıysa deniz tükenmek üzere. Muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı toplarsa Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde 10. Mağlubiyeti tadamadan tasfiye edilecek.