Yerel Haber

Kahramanmaraş'ta Klasik Otomobil Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde düzenlenen "Klasik Otomobil Festivali"nde, farklı illerden gelen klasik otomobil tutkunları bir araya geldi.

Abone Ol

EXPO 2023 Fuar Alanı'nda Onikişubat Belediyesi, Türkiye Klasik Mercedes Sevenler Kulübü, Kahramanmaraş Mercedes Club ve Türkiye Klasik Otomobil Sevenler Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen festivale 22 ilden 300 klasik araç ve sahipleri katıldı.

Festivalin açılışında konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, bu farklı ve güzel etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ise klasik otomobil tutkusunun sadece bir hobi olmadığını, geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurarak kültürel mirasa katkı sağladığını belirtti.

Toptaş, ilçede ilk kez düzenlenen bu tür bir organizasyonun, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerden sonra toplumu toparlamak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Deprem travmalarının atlatılması noktasında bu tür sosyal etkinliklerin toplumumuz adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Depremin Ardından Moral Oldu"

Organizasyon sorumlularından Mustafa Başkonuş, festivalin depremler sonrasında kent ve vatandaşlar için moral kaynağı olduğunu söyledi. Festival alanında 1950'li yıllardan itibaren yerli ve ithal klasik araçların sergilendiğini belirten Başkonuş, "300'den fazla araç mevcut ve katılım artmaya devam ediyor." dedi.

Gaziantep Klasik Otomobil Federasyonu Başkanı Mehmet Ali İbili, Gaziantep'in klasik araçlarını tanıtmak ve Kahramanmaraş'taki klasik araba tutkunlarıyla bir araya gelmek için festivale katıldıklarını belirtti. İbili, "Eski ve klasik araçların gün yüzüne çıkması ve unutulmamasını sağlamak istiyoruz. Biz klasik arabalara aşk ile bağlıyız." ifadelerini kullandı.

Organizasyon sorumlularından Erhan Ersavaş da birçok ilden katılımcının festivale araçlarıyla geldiğini, bu nostaljik araçlara sahip çıkmanın önemine değindi.

Festivalde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce ve diğer yetkililer de yer aldı.