Yerel Haber

Kahramanmaraş'ta depremler sonrası 38 yeni okul eğitim öğretime hazır

6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ta, bu yıl tamamlanan 38 okul yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere hizmet verecek.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta geçen yıl yaşanan depremlerde, 19 okul tamamen yıkılmış, 12 okul ise hasar görmüş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yıkılmıştı. Toplamda 64 okul ağır, 72 okul ise orta hasar almıştı. Yeni eğitim öğretim dönemi için hazırlıklar tamamlandı ve 38 okul faaliyete geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, yaptığı açıklamada, 17 bin 668 öğretmen ve 296 bin öğrenci ile 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirtti. Baydur, yaz tatili boyunca öğrencilerin sorunsuz bir eğitim süreci geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Yeni yapılan okullarla birlikte okul sayısının 1101'den 1139'a, derslik sayısının ise 9 bin 909'dan 10 bin 489'a ulaştığını ifade etti.

Modern Eğitim Ortamları

Baydur, "Depremin merkez üssü olan şehrimizde bazı okullar zarar görmüştü. Devletimiz ve hayırseverlerin katkılarıyla bu okullar hızlı bir şekilde onarıldı ve yeni binalar yapıldı. Eğitim ortamlarımızı daha modern hale getiriyoruz. Şu anda 38 okulumuz ve 580 dersliğimiz, depremden sonra faaliyete geçmiş olacak" dedi.

Deprem sonrası yıkılan okullar nedeniyle öğrencilere ikili öğretim modeli kapsamında sağlam okullarda eğitim verilmek zorunda kalındığını belirten Baydur, bu sorunun çözülmesine yönelik önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Baydur, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 114 projeyi içeren yatırım programının hazır olduğunu ve bu projelerin 1900 dersliğe tekabül ettiğini açıkladı. Her ay peyderpey yeni okulların açılacağı ve çocukların konforlu eğitim ortamlarına kavuşacağı hedefleniyor. Velilerden sabır beklediklerini belirten Baydur, en kısa sürede kaliteli eğitim ortamlarının sağlanacağına olan inancını dile getirdi.