Gündem

Kahraman Başsavcı ‘şüpheli’ kaza kurbanı

Abone Ol

Başsavcı Mustafa Alper (48), şoförü Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı otomobile, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gittiği sırada Merkezefendi ilçesinde Uğur T’nin (53) kullandığı hafriyat yüklü kamyon çarptı. Kamyonun altına alarak yaklaşık 5 metre sürükleyip orta refüjdeki ağaca sıkıştırdığı otomobildeki Başsavcı Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetti, koruması Ramazan Uğur ise yaralandı. Kaza sonrası kaçan kamyon şoförü Uğur T. emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Şoförün ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu öğrenildi.

‘DUR’ LEVHASINA UYMADI

Kaza ile ilgili Denizli Valiliği yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Kazanın, kavşağa yaklaşan kamyonun ‘dur’ levhasına riayet etmeyerek yola çıkması neticesi meydana geldiği anlaşılmıştır. Kazadan sonra olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü Uğur T. yakalanarak gözaltına alındı. Kıymetli bir devlet adamını ve değerli bir hukuk insanını elim bir kaza sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Kazada hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper’in, 15 Temmuz gecesi Denizli’de darbeyi durduran isimlerden olduğu ortaya çıktı. Alper’in, darbe girişimini duyar duymaz Denizli’deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için tutuklama kararı verdiği ve çok sayıda FETÖ davasına

baktığı öğrenildi.

“HEP HELAL LOKMA YEDİM, YEDİRDİM”

Başsavcı Mustafa Alper’in, Denizli’de bir gazeteye verdiği röportajda darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını, şu sözlerle anlattığı ortaya çıktı: “Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın.”

KINA YAKTILAR

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper’in kazada ölümünün ardından FETÖ’cü Emre Uslu ile Tuncay Opcin’in sosyal medyadaki paylaşımları tepki topladı. Uslu’nun Twitter hesabından attığı bir Tweet de, ‘Denizli Başsavcısı binlerce kadın çocuk genci içeri tıktı. Kamyon çarpmış ölmüş. Yaşasın zalimler için cehennem’ sözleri Başsavcı Alper’in ölümünden kimlerin sorumlu olabileceğini ve kimlerin böyle bir sonu istediğini akıllara kazıdı.