Bilim ve teknoloji

Japon bilim insanları, ilk kez "yapay zeka bilim insanı" geliştirdi

Japonya merkezli araştırma ve geliştirme şirketi Sakana AI, bilimsel keşifler için kullanılacak ilk "yapay zeka bilim insanı"nı geliştirdiğini duyurdu.

Abone Ol

Şirketin internet sitesinde yayımlanan yazısına göre, Foerster Laboratuvarları, Oxford Üniversitesi ve diğer bazı üniversitelerle yapılan iş birliği sonucu bu yapay zeka sisteminin geliştirildiği belirtildi.

Yapay zeka bilim insanının, bilimsel keşifler ve araştırmalarda makine öğrenimi sistemlerini kullanabileceği ifade edildi. Ayrıca, bu sistemin mevcut araştırmaları inceleyip yeni araştırma fikirleri sunma yeteneğine sahip olduğu vurgulandı.

Yazıda, yapay zeka bilim insanının araştırmalar için kod yazabileceği, araştırma sonuçlarını özetleyebileceği ve bulgularını bilimsel makaleler şeklinde sunabileceği belirtildi. Sistemin, yapay zeka tarafından oluşturulan makaleleri insana yakın bir doğrulukla değerlendirebildiği ve bilim insanları arasında oluşturulan bilimsel toplulukları taklit edebileceği de iddia edildi.

Son olarak, yapay zeka bilim insanının özellikle makine öğrenimi sistemleri ve kod yazma üzerine odaklanacağı, bu alanlarda akademik makaleler üretebileceği ifade edildi.