Yerel Haber

İzmir'de su ürünleri av sezonu için tören düzenlendi

İzmir'de su ürünleri av sezonunun açılışı, Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı'nda düzenlenen bir törenle kutlandı.

Abone Ol

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, balıkçıların 4,5 ay süren aranın ardından denizle buluştuğunu ifade etti. İzmir’in 629 kilometrelik sahil uzunluğuna dikkat çeken Yıldırım, denizlerin turizm, yük taşımacılığı ve balıkçılık açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Yıldırım, yarından itibaren balıkçıların denize açılarak rızıklarının peşinde olacaklarını belirtti ve denizlerin ekolojik dengesine zarar vermemek gerektiğinin altını çizdi. İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerine de değinen Yıldırım, bu tür olayların büyük bir felaketin habercisi olabileceğini, bu nedenle denizlere özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldırım ayrıca, İzmir’in balıkçılık açısından önemli bir şehir olduğunu ve görevde oldukları dönemde birçok balıkçı altyapısının tamamlandığını belirtti. Türkiye’nin yıllık balık av miktarının 100 bin ton civarında olduğunu ve su ürünleri ihracatında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ekledi.

Törende İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından balıkçılık sezonunun bereketli geçmesi için dua edildi ve denize çiçek ve balık yavrusu bırakıldı.

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da katıldı.