Gündem

İzmir ve Balıkesir’de FETÖ operasyonu: 3 tutuklama, 11 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor.  İzmir ve Balıkesir’de örgüte yönelik operasyonlarda, 3 şüpheli tutuklandı, 11 şüpheli ise gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda 1 dolarlık banknot ele geçirildi.

İzmir’de 8 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Çok sayıda 1 dolarlık banknot ele geçirildi

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bir iş yerinde yapılan aramada ise çok sayıda 1 dolarlık banknota el konuldu.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Balıkesir’deki FETÖ operasyonları

Gönen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde terör örgütüyle bağlantıları bulunan 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karar doğrultusunda belirlenen 11 adrese operasyon düzenleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklandı, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 asker gözaltına alındı

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 9. Ana Jet Üs Komutanlığında 1 astsubay kıdemli başçavuş ile Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığında astsubay kıdemli başçavuş ve astsubay üstçavuş rütbesinde 2 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şüpheli, Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.