Gündem

İstifa tasfiye oyunuymuş!

Abone Ol

İstifa eden isimlerin Ümit Özdağ’a yakınlığı Akşener’in muhalifleri tasfiye ve İP’in yeni ideolojik serüveni için kurultay oyununun tezgâhladığını ortaya koydu.

FETÖ’nün desteğine, İngilizler’in ve Türkiye üzerinde hesabı olan Batılılar’ın parlatmasına rağmen, 24 Haziran’da yüzde 7.5 oy oranıyla partisinin bile altında kalarak proje sahiplerini hayal kırıklığına uğratan Meral Akşener, İP’in Afyonkarahisar’daki kampında sürpriz şekilde kurultay kararı aldı. Akşener, partililerin günlerce sürdürdüğü baskısına rağmen “Aday olmayacağım” mesajını sürekli tekrarladı. Akşener daha sonra bir yerlerden işaret almışçasına kararından vazgeçti, kurultayda tek aday olma yönünde irade gösterdi.

KURULTAY DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Akşener’in tavırlarına siyaset bilimciler bile akıl sır erdiremezken, istifa oyununun neden yapıldığı İP’in kurucu üyeleri ve parti içerisindeki ağır toplardan Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor’un istifasıyla gün yüzüne çıktı. Halaçoğlu, Akşener’in başarısız olduğunu ve partiyi ileriye taşıyamayacağını belirterek, CHP ile ittifakın kendilerine sorulmadığını itiraf etti. Halaçoğlu, kurultay sürecinin danışıklı dövüş olduğunu vurguladı.

KİMSE İTİRAZ ETMEMELİ

Halaçoğlu, Yeniçeri ve Bor’un adı genel başkan adaylığı için geçen ancak istediği desteği bulamayan Ümit Özdağ’a yakın isimler olması İP’teki savaşında sinyallerini verdi. Buna göre Akşener, sert eleştiriler aldığı Afyonkarahisar kampında istifa edip, muhaliflerin tasfiye edileceği, herkesin kendisinde hem fikir olacağı bir parti yapısını kurguladı. Akşener’in “Devam” kararının ardından gelen istifalar bu tabloyu doğruladı. Özdağ’ın da İP ile ilişkisini kesebileceği gelen bilgiler arasında. Şimdi merak konusu olan Koray Aydın ve ekibinin Akşener’e karşı nasıl bir tavır takınacağı.

İP CHP’LİLEŞİYOR

Öte yandan Akşener’in yeni kurultayla birlikte şekillendireceği İP’in yeni ideolojik yapısının da ipuçları belli olmaya başladı. Partiyi kurarken eline yaktığı kınayla “Ülkücüyüm, milliyetçiyim” diyen Akşener’in partideki milliyetçileri teker teker tasfiye etmesi İP’in CHP’lileşmeye başladığının ilanı olarak yorumlandı.

BİZE HABER VERMEDİ

Halaçoğlu, ayrıca Millet İttifakı konusunda da Akşener’e verdi veriştirdi. Sadece Saadet Parti ve Demokrat Parti ile ittifak kurma konusunda herkesin anlaştığını aktaran Halaçoğlu, “Genel Başkan, 2 gün sonra hiç haberimiz olmadan ittifaka girdiğini söyledi” dedi. Halaçoğlu, Akşener’in CHP’ye yanaşmasından sonra AK Parti’den gelecek oyları alamadıklarını, bunun da başarısızlığa yol açtığını belirtti. Halaçoğlu, MHP’ye dönmelerinin söz konusu olmadığını da paylaştı. Özcan Yeniçeri ise Akşener yönetimindeki İP’in yol alamayacağı görüşünü dile getirdi.