Kültür Sanat

İstanbul'da haftanın kültür sanat etkinlikleri

İstanbul'da bu hafta, yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar sanatseverlerle buluşacak. Müze gezileri ve tiyatro etkinlikleri de dahil birçok organizasyon düzenlenecek.

Abone Ol

İşte bugün başlayıp bir hafta sürecek etkinlikler:

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 9-12 Eylül’de Özlem Çıngırlar’ın yönettiği Kayıtsız filmi gösterime girecek. Ayrıca, 14-15 Eylül'de çocuklara yönelik atölyeler ve çeşitli etkinlikler de yapılacak. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bugün Diktat oyunu Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde sahnelenecek. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde ise Melike Şahin bugün, Emir Can İğrek yarın, Murat Karahan 13 Eylül’de, Emre Fel 14 Eylül’de performans sergileyecek.

SERGİLER

Lübnanlı sanatçı Rouf Rifai'nin resim sergisi Kelimat Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir. Yapı Kredi’nin 80. yıl etkinlikleri kapsamında Yeryüzü Halleri sergisi Yapı Kredi Galeri'de yer alıyor. Japon sanatçı Chiharu Shiota'nın eserlerinin bulunduğu Dünyalar Arasında (Between Worlds) sergisi İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşuyor.

MAHZEN-İ ESRAR ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Galata/Kuledibi Mevlevihanesi'nin mahzeninde hat levhası, tespih, tombak, kavukluk ve levha gibi eserlerin sergilendiği Mahzen-i Esrar sergisi ziyaretçilerini bekliyor. İBB Miras, İBB Kültür ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Yeraltının Kapıları-Geçiş ve Yansıma ile Mekana Dokunma: Vlastimil Beranek sergisi Yerebatan Sarnıcı'nda görülebiliyor.