Dünya

İsrail'in okul saldırısında ceset parçaları plastik poşetlerle toplandı

Katil İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun avlusuna dün sabah namazı vaktinde düzenlediği saldırıda bütünlüğünü yitirmiş cenazelerin parçalarının, plastik poşetlerde toplanması Filistinlilerin maruz kaldığı şiddet ve vahşetin ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdi.

Abone Ol

İsrail ordusu, 10 Ağustos sabahı Gazze'nin Derec Mahallesi'nde yer alan ve binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na hava saldırısı düzenledi. Saldırının, Filistinlilerin sabah namazı için okulun avlusunda toplandığı sırada gerçekleştiği bildirildi.

Görgü tanıkları ve bölgedeki gazeteciler, saldırı sonrası yaşanan felaketi kelimelerle tarif etmenin güç olduğunu belirtti. Sağlık ve sivil savunma ekipleri, etrafa saçılmış ve bazıları yanmış cesetlerin toplama çalışmalarını sürdürdü. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, saldırının ardından yükselen alevler ve Filistinlilerin çığlıkları duyulurken, cenazelerin plastik poşetlerde toplandığı görüntüler dikkat çekti.

İsrail'in bu saldırısının, arabulucu ülkeler ABD, Mısır ve Katar'dan "Gazze Şeridi'nde bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrısının ardından gelmesi ise uluslararası toplumun tepkisini çekti. Bu durum, saldırının bölgedeki gerginliği daha da artırabileceğini gösteriyor.