Dünya

İsrail'in Gazze'deki okullara düzenlediği saldırıda ölü sayısı 30'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin batısında yerinden edilenlerin sığındığı iki okula düzenlediği saldırıda ölen Filistinlilerin sayısının 30'a ulaştığı bildirildi.

Abone Ol

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Basal, İsrail'in Nasr Mahallesi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hasan Selame ve Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda çoğunluğu çocuk 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Filistinli yetkili, yaralıların bazılarının durumunun kritik olduğunu ifade etti.

"Katliamda hayatını kaybeden ve yaralananların yüzde 80'inin çocuk olduğunu" belirten Basal, İsrail'in Nasr ve Hasan Selame okullarında tam anlamıyla bir katliam gerçekleştirdiğini ve Gazze kentindeki manzaranın çok zor ve trajik olduğunu ifade etti.

Basal, İsrail'in hiçbir kutsal değere saygı göstermediğini ve Gazze'de artık güvenli bir yer kalmadığını vurguladı.

Daha önce yapılan açıklamalarda, saldırılarda ilk belirlemelere göre 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hamame Okulu'na da saldırı düzenlemişti. Bu saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinli yaşamını yitirmişti.