Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Orta Doğu gerginliği hakkında sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'daki TEKNOFEST etkinliğinde Orta Doğu'daki gerginlik ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirerek, "Soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş olabilir" uyarısında bulundu. Çelik, uluslararası düzene karşı yapılan saldırılara dikkat çekerek, "Asıl problem, İsrail’i destekleyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde yaptığı basın toplantısında, Orta Doğu'daki gerginlik ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, söz konusu saldırıları "insanlığa yönelik bir saldırı" olarak nitelendirerek, bu tür soykırımlara karşı acil önlem alınmaması durumunda bölgesel bir savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları:

"Soykırım Durdurulmazsa Bölgesel Savaş Çıkabilir"

“Bugün Gazze’de olan şey insanlığa yönelik bir saldırıdır. Bütün uluslararası düzenin tehdit edilmesidir. Gelinen noktada soykırım hükümetinin BM Genel Sekreteri’ni istenmeyen adam ilan etmesi, uluslararası düzene açtığı savaştır. Soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş olabilir.”

"Asıl Problem İsrail’i Destekleyenlerdir"

“İsrail’in güvenliğini sağlamakla ilgisi yoktur. İsrail diğer ülkeleri de bölgesel bir savaşa sokmak istemektedir. Asıl problem İsrail'i destekleyenlerdir.”

"İsrail'in Kendini Savunma Hakkı Var Cümlesi, Dünyanın En İkiyüzlü Sözüdür"

“İsrail’in kendini savunma hakkı var cümlesi, dünyanın en ikiyüzlü sözüdür. Bu cümleyi kuranlar, İsrail'in daha fazla kadın ve çocuk öldürmesine olanak sağlıyor.”

"TEKNOFEST'te Özgüven Devrimi Yaşanıyor"

“Birileri insanlığı yok etmek için teknoloji kullanırken, biz TEKNOFEST’te insani değerleri yücelten ve insanlık yararına olan teknolojileri geliştiriyoruz. Bu bir özgüven devrimidir. Türkiye, insani değerleri savunan bir duruş sergilemiştir.”