Dünya

İsrail'de beyin yiyen amip paniği!

İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesinin ardından, bir çocuğun da benzer şüpheler ile hastaneye kaldırılması sonucu 100'den fazla kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu bildirildi.

Abone Ol

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip tespit edildiği belirtildi.

Hastalığın tespit edildiği  25 yaşında olduğu belirtilen adamın öldüğü, durumu ağır olan 10 yaşındaki çocuğun ise hastanede tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Sağlık Bakanlığının söz konusu su parkının kapatılması talimatını verdiği kaydedildi. Çevre sağlık müfettişleri, ilk vaka bildirildikten sonra plajı incelemeye aldılar ancak inceleme sonucunda amip kontaminasyonuna dair ilk kanıt bulunamadı.Bakanlığın ayrıca son 2 haftada bu parkı ziyaret eden kişilerden ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan kişilerden sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini ve en kısa zamanda tıbbi destek almalarını istediği aktarıldı.

Bunun üzerine su parkını ziyaret eden 100'den fazla kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

"Naegleria fowleri" adlı amip beyne burundan geçiyor. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

Halihazırda birçok hastanın tedavisinin hastanelerde devam ettiği bildirildi.