Dünya

İsrail Ordusu Batı Şeria'da 10 Filistinliyi daha katletti

İsrail ordusunun Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırılarda 10 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, ordunun Batı Şeria'nın kuzeyinde başlattığı bu operasyon, Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Abone Ol

İsrail Kara Kuvvetlerine savaş helikopterleri ve insansız hava araçları (İHA) ile destek verildiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, El-Faria Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını duyurdu. Aynı zamanda, Cenin kentindeki baskınlarda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. İsrail ordusunun Cenin'deki İbn-i Sina Hastanesi yakınına çok sayıda zırhlı araçla konuşlandığı haberi geldi. 

Filistin Kızılayı, İsrail'in bölgeyi kuşatma altına alması nedeniyle ambulansların yaralılara ulaşmakta zorluk çektiğini bildirdi. Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na İHA ile düzenlenen saldırı sonucu yaralıların olduğu, ancak bölgeye ulaşımın engellendiği belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Batı Şeria'da yürütülen operasyonların Gazze'dekine benzer şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu, her şey için bir savaştır ve kazanmak zorundayız" dedi. Katz, Batı Şeria'da İran'ın silah kaçırarak terör yapısı kurmaya çalıştığını ileri sürdü.

7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te hayatını kaybeden Filistinlilerin toplam sayısı 662'ye ulaştı. Uluslararası hukuk uzmanları, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarının işgalci gücün yükümlülüklerine aykırı olduğunu belirtiyor.

İsrail, 7 Ekim'den itibaren Batı Şeria'da Filistin topraklarının gasbına hız verdi. Başbakan Binyamin Netanyahu hükümeti, 10 bin dönümden fazla Filistin toprağını tek taraflı olarak gasbettiklerini açıklamıştı. Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de bu bölgelerde yeni yasa dışı yerleşim yerleri planları olduğunu duyurdu.