Gündem

İsrail ile ilişkiler kesilmeli

Abone Ol

Antalya’da partisi tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD’nin Türkiye’ye yönelik hukuki kumpası ve Trump’ın Kudüs kararına ilişkin zehir zemberek açıklamalar yaptı. FETÖ’nün darbe girişimini devralan ABD’nin iftiracı Sarraf’ın ifadeleriyle Türkiye’yi mahkum etmek istediğinin tespitini yapan Bahçeli, Türkiye’nin bu kumpasa boyun eğmeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

Bu kadarı da fazla

“Bir hakimin ağzından çıkacak kararla, şerefsiz bir ajanın kokmuş ifadeleriyle 80 milyon zan ve töhmet altında bırakılamayacak, bırakmaya tevessül edenlere de fırsat verilmeyecektir. ABD, terör örgütlerini kışkırtmış, kanımızın dökülmesini seyretmiştir. ABD, teröristleri himaye etmiş, vatanımızın bölünmesini, milletimizin parçalanmasını projelendirmiştir. Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmış, hangi kumpası dürtsek, hangi komplonun maskesini indirsek ABD belirmiştir. Artık bu kadarı da fazladır. Türkiye kendi hayat ve varlık haklarına sahip çıkacak güçtedir.”

Kıyamet senaryosu

Trump’ın Kudüs’teki Siyonist işgalini resmileştiren kararını ele alan Bahçeli, ABD Başkanının Siyonistlerden emir aldığını aktararak, “Siyonizm’in lobi çalışması, Trump’a nüfuz faaliyetleri zehirli meyvesini vermiştir. Kudüs bizzat kriz havarisi, kaos imalatçısı Trump tarafından dinamitlenmiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır. Evanjelist ve Kabala tezgahı Trump’ın iradesine zincir vurmuştur” dedi. Bahçeli, Trump’ın imza attığı skandalın Ortadoğu’da barış zeminin yok ettiğini dile getirdi.

BM devreye girmeli

Türkiye ve İslam ülkelerinin atması gerektiği adımları da ele alan Bahçeli, 13 Aralık’ta yapılacak İslam liderleri zirvesinde ortak hareketin önemine dikkat çekerken, İsrail’i karşı caydırıcı kararlar alınması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye, Kudüs kararı geri çekilesiye kadar, İsrail ile diplomatik temsilcilik seviyesini en düşük noktaya indirmeli, hatta geçici olarak kapatmalıdır. İslam ülkeleri, İsrail’le kurulmuş siyasi, ekonomik ve diplomatik ilişkileri gözden geçirmeli, zorunluluk halleri dışında irtibat ve diyaloglar askıya alınmalıdır. Birleşmiş Milletler toplanmakla kalmamalı, kalıcı, etkili karar ve yaptırımları süratle alacak iradeyi sergilemelidir.”