Dünya

İran’dan Türk halkının kararlı duruşuna övgü!

Abone Ol

ABD Başkanı Donald Trump’ın, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson üzerinden Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarına birçok ülke tepki göstermiş, Katar ve Çin’de Türk ekonomisine olan güvenini göstermek için toplam 16 milyar dolarlık yatırım kararı almışlardı.

Türk halkının Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası gösterdiği kararlı duruş, İran medyasında geniş yer buldu.

“TÜRK HALKI DEVLETİNİN YANINDA YER ALDI”

İran’ın en çok okunan haber sitelerinden Tabnak’ta Mustafa Necefi’nin imzasıyla yayınlanan yazıda, Türk halkının devlet ve hükümetine sahip çıktığı ve ülkede ABD’nin tek taraflı yaptırımlarına karşın ekonominin geleceği konusunda iyimser bir hava olduğu bilgisi okuyuculara aktarıldı.

“DOLAR BOZDURMA KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ VAR”

Hemşehri gazetesi de, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımları hakkında yayınladığı değerlendirmede, Türk halkının döviz oyunu karşısında devletin yanında yer aldığını ve halkın, ülkede başlatılan dolar bozdurma kampanyasına yoğun bir şekilde iştirak ettiğini vurguladı.

“TÜRKLER MİLLİ DAYANIŞMA İÇERİSİNDE”

İranlı gazeteci ve sosyolog Emin Bozorgiyan ise, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Türk halkının milli para birimine sahip çıkmasına övgüde bulunarak, “Türkler, milli dayanışma içerisinde. Bu dayanışma Fransa’daki Türkler arasında da görülüyor. Farklı siyasi görüşlerde olsalar bile kendi yurttaşlarına iş bulmak için yardım ediyorlar”ifadelerine yer verdi.

ABD, Türkiye’ye yapılan saldırının sebeplerini açıkladıDünya

ABD borsasında yıkımDünya