Dünya

İran: Türkiye’nin sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz

Abone Ol

ABD Başkanı Donald Trump’ın, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarına karşı dünya ülkelerinden Türkiye’ye destek mesajları geldi.

Almanya, İtalya, İngiltere, Katar, Kuveyt ve İran başta olmak üzere birçok ülke, ABD’nin kirli döviz oyununa karşı Türkiye’nin yanında yer aldı.

İŞBİRLİĞİ POLİTİKAMIZ DEVAM EDECEKTİR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilere değinerek, “Türkiye ile işbirliğimiz eskisi gibi devam ediyor. İşbirliği politikamız devam edecektir. Türkiye ile olan işbirliğimizin artması için çaba göstereceğiz. Bu doğrultuda ilerleyeceğiz” dedi.

İRAN DESTEĞİNİ YİNELEDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, dolar ve euro’daki spekülatif artışa ilişkin yaptığı açıklamada, ABD’nin yaptırımlara dayalı siyasetleri aslında orta çağ siyasetlerini hatırlattığını belirterek, “ABD zorbalık yaparak hedeflerine erişmek istiyor. İran’ın komşu ve dost ülkesi Türkiye için bazı problemler oluşturuldu ancak Türkiye milletinin sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Biz iki komşu ülke olarak farklı sahalarda işbirliğimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO üyesi Türkiye’nin ekonomisine yönelik açıklamalarını “utanç verici” olarak nitelemişti.

İran’dan ABD’ye Türkiye tepkisiTürkiye

Diriliş Postası Andorid ve IOS’tan sonra Turkcell Dergilik’te!Türkiye