Dünya

İngiltere'den Gazze'de ateşkes açıklaması! "Gazze'deki Filistinliler güvenli bir sığınak bulamıyor"

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Gazze'deki durumun yıkıcı olduğunu belirterek, Filistinlilerin güvenli bir sığınak bulamadığını vurguladı. Lammy, Gazze'de bir ateşkese acilen varılmasının hem İsrailliler hem de Filistinliler için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Abone Ol

Lammy, Katar'ın başkenti Doha'da başlayan Gazze'de ateşkes görüşmeleri hakkında yaptığı yazılı açıklamada, bu sürecin Orta Doğu'nun geleceğini belirleyebileceğini vurguladı. İngiltere'nin bu süreçte barışın sağlanması için bölgedeki ortaklarına çağrıda bulunduğunu belirten Lammy, "BM Güvenlik Konseyi'nde de dile getirdiğimiz gibi, Gazze'deki durum yıkıcıdır. Et-Tabiin Okulu'na yapılan saldırı, Gazze'deki Filistinlilerin güvenli bir sığınak bulamadığını gösterdi" dedi.

Bakan Lammy, Katar'daki görüşmelerin, sivillerin korunmasını, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasını ve bölgede istikrarın yeniden tesis edilmesini sağlayacak bir ateşkesin sağlanması için bir fırsat olduğunu vurguladı. İngiltere'nin bu amaç doğrultusunda diplomatik çabalarını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın da bu süreçte ABD, Fransa, Almanya, İran ve Mısır liderleriyle görüştüğünü ve bu görüşmelerde ateşkesin önemine dikkat çekildiğini kaydetti. 

Son olarak, tüm taraflara müzakerelere iyi niyetle katılma çağrısında bulunan Lammy, Katar, Mısır, ABD ve diğer uluslararası ortaklara bu kritik süreçte gösterdikleri çabalar için teşekkür etti.