Güncel

İngiltere Kralı Charles kimdir, kaç yaşında? İngiltere Kralı Charles hayatı ve biyografisi!

Abone Ol

Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesiyle, en büyük oğlu Prens Charles, İngiltere Kralı oldu. İngiltere'nin 73 yaşındaki yeni hükümdarı Kral 3. Charles adını kullanacak. Peki, İngiltere Kralı Charles kimdir, kaç yaşında? işte İngiltere Kralı Charles hayatı ve biyografisi!

İNGİLTERE KRALI CHARLES KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocukları olarak dünyaya geldi. Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitim gördü. Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ikinci yılının bir döneminde, Galler dili ve tarihi eğitimini Aberystwyth'de bulunan Wales University College'da aldı. 1971'den 1976 yılına kadar Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi.

Veliahtın ismi ilk kez Temmuz 1958’da henüz 9 yaşındayken Galler Prensliği ile birlikte anılmaya başlamıştı.

Bundan 11 yıl sonra, 1 Temmuz 1969’da Prens Charles’ın tören cübbesini giydiği ve tacını taktığı prensliğinin ilan merasimi gerçekleşti.

Tören Kuzeybatı Galler’de yer alan Gwynedd’deki Caermarfon Kalesi’nde düzenlenmişti.

İNGİLTERE KRALI CHARLES HAYATI VE BİYOGRAFİSİ!

1981 yılında İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile evlendi. Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Çift, 1996 yılında Prens'in evlilik dışı Camilla Parker Bowles ile ilişkisi nedeniyle boşandı. Prenses Diana 31 Ağustos 1997'de henüz 36 yaşındayken hayatını kaybetti.

Prens, uzun süredir ilişkileri bulunan Camilla Parker Bowles ile 2005 yılında evlendi.