Gündem

İçişleri Bakanlığı: Bir haftada 7 terörist öldürüldü

Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), yurt içi ve yurt dışında bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

İçişleri Bakanlığından, Türkiye genelinde 4-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 7 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

224 gözaltı

Operasyonlarda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 153, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 67, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 699, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 4 zanlı gözaltına alındı.

7 terörist etkisiz hale getirildi

Yapılan planlı operasyonlarda, 923’ü terör suçları, 74’ü düzensiz göç ve 3 bin 65’i uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 62 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 2’si ölü, 2’si sağ, 3’ü teslim olmak üzere 7 terörist etkisiz hale getirildi.

EYP ile düzenlenen saldırıların failleri

Ayrıca 22 Ağustos 2017’de Van’ın Gürpınar ilçesinde ölü olarak ele geçirilen teröristlerin, parmak izlerinin kriminal incelenmesi sonucunda Şırnak ve Van’da, 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırıların da arasında bulunduğu 12 EYP saldırısının failleri oldukları tespit edildi.

Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Siirt, Hatay ve Tunceli’de yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 22 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 34 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince 728 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 11 el bombası, 8’i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 15 silah ile bin 218 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 3 terörist öldürüldü