Dünya

Hizbullah'tan ilk açıklama! Zafere doğru koşuyoruz, kara saldırısına da hazırız

İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ardından, Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, "Zafere doğru koşuyoruz. Kara saldırısına da hazırız" dedi. Yeni liderin ise kısa zamanda seçileceğini duyurdu.

Abone Ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in gerçekleştirdiği bir saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım önemli açıklamalarda bulundu. Kasım, "Bir kardeşimizi, liderimizi kaybettik. Ancak İsrail, önümüz açık ve istediğimizi yaparız diye düşünüyorsa yanılıyor. Zafere doğru koşuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Saldırılara ve Kayıplara Yanıt

Kasım, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Hizbullah üyelerinin isimlerini anarak başladığı konuşmasında, Nasrallah'ın yalnızca Hizbullah için değil, tüm Lübnan halkı için önemli bir figür olduğunu vurguladı. "Halklar Nasrallah’ı seviyordu, Nasrallah Filistin’e aşıktı" diyen Kasım, İsrail'in Lübnan'da sürdürdüğü saldırıları eleştirdi. 

Hazırlık ve İlerleme Mesajı

Naim Kasım, Hizbullah'ın operasyonlarına devam edeceğini belirterek, "İsrail, bizim askeri gücümüzü asla bitiremez. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz, her olasılığa karşı hazırız" dedi. Özellikle İsrail'in olası bir kara harekatına hazır olduklarını ifade eden Kasım, "Düşman asla hedeflerine ulaşamayacak" şeklinde konuştu. 

Yeni Liderin Belirlenmesi

Kasım, Hizbullah'ın liderlik yapısının güçlü olduğunu ve yeni bir liderin en kısa zamanda belirleneceğini vurguladı. "Rehberlerin yerine geçecek adaylar her zaman var. Elimizde olan bütün liderleri değerlendireceğiz" diyen Kasım, bu süreçte tüm Hizbullah üyelerinin bir araya geleceğini ve güçlü bir şekilde ilerleyeceklerini belirtti.

Uluslararası Destek ve Sorumluluk

Kasım, ABD'nin İsrail'e verdiği desteği de eleştirerek, "ABD, İsrail'in katliamlarını destekliyor ve bu vahşetin yanına kalmayacağını düşünüyorsa yanılıyor" dedi. Hizbullah'ın, Filistin halkını ve Gazze'yi desteklemeye devam edeceğini söyleyen Kasım, "Operasyonlarımız, Nasrallah'ın ölümünün ardından da sürüyor" şeklinde konuştu.

"2006'daki Gibi Mücadelemizi Kazanacağız"

Zafere doğru koştuklarını ve kara saldırısına da hazı olduklarını vurgulayan Kasım, "Grubumuz bir kardeş, bir lider kaybetti. İsrail Lübnan'ın her yerine saldırıyor. ABD, İsrail'in 'katliam' yapmasını sınırsız bir şekilde destekliyor. Bize darbe vurdular ama biz yolumuza devam edeceğiz. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz. Kara saldırısına hazırız. 2006'da İsrail'le mücadelemizi kazandığımız gibi kazanacağız. Zafer bizim olacak sadece biraz sabra ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.