Gündem

Her şey bir koltuk için!

Abone Ol

Milli medyanın gazete ve televizyonlarının tekliflerine cevap vermeyen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul’da yandaş gazeteciler ile buluştu. İnce, Meral Akşener’in kendisi ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na başkan yardımcılığı teklif edeceği yönündeki çıkışına cevap verdi.

PARLAMENTER SİSTEM YALANI

Seve seve kabul edeceğini dile getiren İnce, kendisinin seçilmesi durumunda da aynı teklifin geçerli olduğunu belirterek, tek derdinin bir koltuk olduğunu şu sözlerle gösterdi: “Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız.” İnce ve Akşener’in paralel çıkışları yıkım ittifakının Parlamenter Sistem’e geri dönüş vaadinin seçmene hayal satmak olduğunu alenen ortaya koydu. Ayrıca, İnce ve Meral Akşener seçimi kaybetmeleri durumunda milletvekili de seçilemeyecekleri için koltuksuz kalacaklarının farkında. Ayrıca, İnce, Edirne’ye ayağına gittiği Demirtaş konusunda henüz kararını açıklamadı, PKK’nın siyasi ayağı HDP ise İnce’ye destek vereceğini duyurmuştu.

TEMEL PAŞA’YA SALDIRDI

İnce, aynı toplantı da Afrin’i PKK’lı teröristlerden temizleyen, FETÖ’nün hedefindeki 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e yine kin kustu. Sözlerinin arkasında olduğunu dile getiren Muharrem İnce, Kandil talebini yerine getireceği şöyle duyurdu: “Apolet sökmek demek ’emekli ederim’ demektir. Emekli edeceğim Metin Temel’i.”

YİNE AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

İnce, daha önce “Yapamayacaklar göreceksiniz” dediği Kandil operasyonu için, iş ciddiye binince Kılıçdaroğlu ağzıyla konuştu. İnce bu seferde “Seçim öncesinde yapılan iş göstermeliktir” diyerek operasyonu çarpıtmaya kalktı.