Dünya

Hamas lideri Sinvar’dan İsrailli asker açıklaması! Ölü, ağır yaralı ve sakat kalanların sayısını verdi…

İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar, "Kassam Tugayları, en az 5,000 İsrail askerini hedef aldı. Bunların üçte biri öldürüldü, üçte biri ağır yaralandı ve üçte biri kalıcı olarak sakat kaldı” dedi.

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılar her geçen gün biraz daha sertleşirken, masum siviller hayatını kaybetmeye devam ediyor. İsrail’in yoğun saldırıları devam ederken Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar, Kassam Tugayları’nın gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Sinvar, Hamas’ın silahlı kanadının en az 5 bin İsrail askerinin hedefe alındığını bunlardan üçte birinin ise öldürüldüğünü iddia etti. Bazı İsrail askerlerinin ağır yaralı bazılarının ise sakat kaldığını ifade etti.

YAHYA SİNVAR ÖLDÜRÜLEN İSRAİL ASKERLERİNİ AÇIKLADI

Hamas'ın Gazze Lideri Yahya Sinvar, "Kassam Tugayları, en az 5,000 İsrail askerini hedef aldı. Bunların üçte biri öldürüldü, üçte biri ağır yaralandı ve üçte biri kalıcı olarak sakat kaldı. El Kassam Tugayları, düşman ordusunu parçaladı ve işgali sona erdirme yolunda hızla ilerliyor. Düşmanın şartlarına boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu.

NETANYAHU’DAN “AĞIR BEDEL” AÇIKLAMASI

İsrail’in saldırgan politikası devam ederken, sivillerin ölüm emrini hiç acımadan veren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze savaşının İsrail açısından nasıl devam ettiğini açıkladı. Netanyahu, savaşın "çok ağır bir bedeli" olduğunu söyledi.

Gazze'ye başlatılan kara saldırısında 153 İsrail askerinin ölümünden sonra açıklama yapan Netanyahu, güçlerinin savaşmaya devam edeceğini ifade etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Şunu açıklığa kavuşturalım. Bu uzun bir savaş olacak" dedi.