Dünya

Hamas: İsrail hedef yükseltiyor, ABD baskı yapmıyor

Türk Dışişleri'ne bilgi veren Hamas, İsrail’in yeni şartlar öne sürerek müzakerelerde hedef yükseltmeye devam ettiğini ve ABD’nin İsrail’e herhangi bir baskı yapmadığını iletti

Abone Ol

Türk Dışişleri'ne bilgi veren Hamas, İsrail’in müzakerelerde yeni şartlar ileri sürerek hedef yükselttiğini ve ABD’nin İsrail’e baskı yapmadığını bildirdi.

Ayrıca, “ABD'liler iki hafta daha müzakerelere devam edecek, çözüm sağlanmazsa müzakerelerden çekilecek” açıklaması yaptı.

Hamas, ABD’nin müzakerelerin sonucuna ulaşmaması durumunda iki hafta sonra çekileceğini belirtti. İsrail’in sürekli hedef yükseltmesi nedeniyle “Ateşkes umudumuzu kaybediyoruz” dedi.

Hamas’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ABD’liler iki hafta daha müzakerelerde olacaklarını, çözüm olmazsa çekileceklerini söylediler. Bu tehlikeli bir karar, çünkü başladığımız noktaya geri döneceğiz. Sürekli hedef yükselten İsrail ile bu süreç bir müzakere değil, dayatmadır. Müzakereler, Philadelphi Koridoru, Refah Sınır Kapısı ve esir değişimi gibi üç temel konuda devam ediyor. Bölgedeki güvenlik kaygıları ve yaklaşan Başkanlık seçimleri nedeniyle ABD ateşkes sağlama çabalarında samimi olabilir; ancak ABD, İsrail'e baskı yapmıyor.”