Gündem

Gaf mı örtülü çekişme mi?

Abone Ol

Ömer Çavdarlı

İP’te Meral Akşener’in geleceği tartışılırken, İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın önceki gün Akşener’in evinin önünde yüzlerce İP’liye karşı sarf ettiği “Liderimiz Devlet Bahçeli” sözü tartışları farklı bir noktaya çekti. Aydın’ın İP’çiler tarafından yuhalanan çıkışı “Siyasi gaf” tabiriyle örtülmeye çalışılsa da Aydın ile Akşener arasında görünen bir soğuk savaş var.

FETÖ’CÜ DEMİŞTİ

Meral Akşener ile FETÖ arasındaki ilişkiler günden günü ortaya çıkarken Koray Aydın tüm Türkiye’nin gözü önünde Meral Akşener’in FETÖ destekli olduğunu itiraf etmiş, Akşener’i epey zor duruma sokmuştu.

MHP’YE DÜŞMAN DEĞİL

Aynı Koray Aydın, 24 Haziran seçimlerinin ardından Millet ittifakını eleştirerek Akşener’e isyan bayrağı çekmişti. Aydın, FETÖ’nün talimatıyla ele geçirmeye çalıştığı MHP’ye düşmanca yaklaşan Meral Akşener’in aksine MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaşarak Akşener ile ters düştüklerini gözler önüne serdi.

ŞİMDİLİK ADAY DEĞİL

Meral Akşener’in istifasına neden olan Afyon kampındaki tartışmanın da Koray Aydın’a yakın isimlerin yaptığı eleştiriler üzerine çıktığı da herkesin dilinde. Akşener’in Selahattin Demirtaş için özgürlük kampanyası yürütmesi ve PKK’nın siyasi ayağı HDP’yi “Kürtlerin temsilcisi” sözüyle aklamaya çalışmasından rahatsız olanların genel başkan adayının da Koray Aydın olduğu kuvvetli kulis bilgilerinden. İP’in teşkilatlarını oluşturan isim olan Koray Aydın’ın genel başkanlık için nabız yokladığı, ancak Akşener’e rakip olmak istemediği de sıkça konuşuluyor.