Gündem

FETÖ’yü kovmayanın ağzı yanar

Abone Ol

Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumu’na katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin adil dünya açılımı ve FETÖ’nün alçak faaliyetlerine ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Dünya ekonomisinin büyük bölümünü yöneten, işgallerde bulunan, terör örgütleriyle kaosu körükleyen emperyalistlerin insanlığa zulüm ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesi ve adaletsizliğin giderilmesi için Türkiye’nin sonuna kadar mücadele vereceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

HER ŞEY DOLAR DEĞİL

Türkiye’nin ilişkilerini, politikalarını çıkarlar üzerine değil insanlık üzerine oluşturduğu vurgulayan Yıldırım, Suriye’li 3 milyon muhacirin misafir edilişinin en güzel örnek olduğunu ifade ederek, “Bugün Türkiye Suriye, Irak ve bölgede yaşanan istikrarsızlığa, otorite ve yönetim boşluğuna rağmen her türlü terör faaliyetiyle de kararlı mücadelesini bir yandan sürdürürken diğer yandan da evini barkını terke edip canını kurtarmak isteyen milyonlara da evini, kucağını açmış, ekmeğini paylaşmıştır. Biz her şeyi dolar olarak görmüyoruz. Biz, insanlığın her türlü menfaatin üzerinde olduğuna inanan bir toplumuz” diye konuştu.

SAKIN GEÇ KALMAYIN

Yıldırım, Türkiye’yi teslim almaya, işgal etmeye çalışan FETÖ konusunda Afrika ülkelerine “Dikkatli olun” mesajı verdi. FETÖ’yü kovan ülkelere minnettar olduklarını kaydeden Başbakan, geç kalanların büyük bedel ödeyebileceğini söyleyerek, “15 Temmuz darbe girişimi karşısında Afrika ülkelerinin büyük bir ekseriyeti, Türkiye’nin yanında yer aldılar. Onunla da kalmadılar, birçok Afrika ülkesi, bu alçak FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları, kurumları birer birer kapatıyorlar. Bu konuda da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu, küresel bir terör örgütüdür, 160’dan fazla ülkede faaliyet gösteren. Bunların emperyal uluslararası örgütlerle işbirliği halinde olduğu bugün bir sır değildir. Dolayısıyla, bu örgütün faaliyetlerine ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz. Biz istiyoruz ki ilişkilerimizi zehirleyen hiçbir unsur, Afrika ülkeleriyle aramızda kalmasın” dedi.