Gündem

FETÖ’den tutuklanan CHP’li Taşvuran hakkındaki iddianame kabul edildi

Abone Ol

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Ali Taşvuran hakkında Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Taşvuran, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu. Taşvuran’ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneğine yönelik soruşturma kapsamında aranan “Semih” kod adlı Necati Uysal’ın kişisel veri havuzundaki “Mazi” adlı şifreli dosyada da ismi bulunan Taşvuran’ın, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u yüklemeden önce Kakao Talk, Eagle ve Cover Me isimli programları da kullandığına ve eğitim verdiği gençlerin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) girdiğine yönelik detaylar dikkati çekti.

Taşvuran, iddianameye giren ifadesinde, 2011 yılında Uludağ Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü kazandıktan sonra Sakarya’dan Bursa’ya geldiğini anlatarak, örgüte bağlı evde kaldığını, bu süre içinde ortaokul öğrencilerine “ev abiliği” yaptığını belirtti.

Kod adı “Şemsettin” oldu

Örgüt içinde kendisine de kod adı verildiğini ifade eden Taşvuran, “Halit’ isimli cemaat abisi bana ‘Biz herkese güzel anlamlar taşıyan isimler veriyoruz. Sana da bir isim verelim.’ dedi. Bana ‘Sen düşün, karar ver.’ dedi. Ben de kendisine Şems ismini önerdim, o da bana bu ismin olmayacağını söyledi. Bunun üzerine, Akşemsettin olmasını istedim, ‘Bu da olmaz, sana Şemsettin diyelim.’ dedi ve o günden itibaren cemaat yapılanmasındaki ismim Şemsettin olarak başladı. Tanıştığım herkese kendimi Şemsettin olarak tanıttım.” diye konuştu.