Gündem

FETÖ’cü Veysel Akçay Moğolistan’da yakalandı

Abone Ol

Yurt dışında düzenlediği başarılı operasyonlarla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Balkan yapılanması ile Gabon yapılanmasına ağır darbe vuran MİT Başkanlığı, yurt dışından bir FETÖ’cüyü daha yakaladı.

MİT, çok gizli yürüttüğü operasyonda, Moğolistan’daki FETÖ okullarının Genel Müdürü Veysel Akçay’ı, Moğolistan istihbaratının da desteğiyle gözaltına aldı.

ÖZEL UÇAK BEKLENİYOR

FETÖ’cü müdürü Türkiye’ye getirmek üzere özel bir uçağın Ulanbatur’a gönderildiği öğrenildi. MİT görevlilerin yanlarında Akça ile birlikte yurda gelmeleri bekleniyor.

MİT’TEN FETÖ’YE AĞIR DARBE

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçtiğimiz günlerde FETÖ’nün “Azerbaycan Kasası” olarak görev yapan İsa Özdemir ve FETÖ’nün bağlı iş adamlarının imamlığını yürüten belirlenen Salih Zeki Yiğit’i yakalamıştı.

Öte yandan MİT, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan FETÖ’nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan’ı da Ukrayna’da yakalayarak Türkiye’ye getirmişti.

ÖRGÜTÜN GABON VE KOSOVA YAPILANMASI DA ÇÖKERTİLMİŞTİ

MİT, geçtiğimiz Nisan ayında FETÖ/PDY’nin orta Afrika ülkesi Gabon’daki yapılanmasını çökerten bir operasyon düzenleyerek örgütün 3 elebaşını Türkiye’ye getirmişti.  Silahlı terör örgütü FETÖ’nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT’in operasyonuyla ele geçirilmişti.

MİT’in geçtiğimiz Mart ayında Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye’de aranan FETÖ’nün 6 üst düzey mensubu yakalanmıştı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

MİT’in Ukrayna’da paketlediği Yusuf İnan’ın örgütteki görevi ortaya çıktı15 Temmuz

FETÖ’nün Gabon yapılanması çökertildi! 3 elebaşı Türkiye’de15 Temmuz

FETÖ’nün Balkan yapılanmasına “MİT” darbesi: 6 zanlı Türkiye’ye getirdiTürkiye