Gündem

“FETÖ okullarının Makedonya’daki faaliyetleri sonlandırılmalı”

Abone Ol

Türkiye Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için en önemli insan kaynağının okullar olduğunu belirterek, Makedonya’daki FETÖ’yle irtibatlı okulların faaliyetlerinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, FETÖ’nün, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da demokrasiye ve milletin iradesi sonucunda seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına kasteden, anayasal düzeni ve hükümeti darbeyle yıkmaya çalışarak 249 vatandaşı şehit eden eli kanlı bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

PROPAGANDA ARAÇLARI ELLERİNDEN ALINMALI

FETÖ’nün en önemli propaganda aracı olarak kullandığı Avrupa’daki basın kuruluşlarının birçoğunun son aylarda kapandığını belirten Kara, “Bu bağlamda Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İngiltere’de yayın yapan FETÖ iltisaklı gazete ve ona bağlı internet sitelerinin kapatılması dikkati çekmektedir” dedi.

FETÖ OKULLARI ÖRGÜTÜN FİNANS VE İNSAN KAYNAĞI

FETÖ’nün, eğitim kisvesi altında Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki hain planları için yeni destekçiler yetiştirdiğine vurgu yapan Kara, “Ayrıca, okullardan elde edilen gelirlerle, terör örgütüne önemli bir mali kaynak sağlanmaktadır” dedi. “Bu okulların, gelecekte ciddi anlamda bulundukları ülkelerin başına da bela olabilecekleri ve önemli bir tehdit potansiyeli taşıdıkları ortadadır” diyen Büyükelçi Kara, “Bu bakımdan, dost ve kardeş Makedonya’daki okulların faaliyetleri de bir an önce sona erdirilmeli, kıymetli yavrularımızın bu hain terör örgütü tarafından kendi emellerine alet edilmek üzere zehirlenmelerinin önüne geçilmelidir” diye konuştu.